Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Madonna-konsert trues av terrorister

Den amerikanske ambassaden advarer publikum mot terrorangrep.

Trues: Ifølge den amerikanske ambassaden i Moskva, er det fremsatt en terrortrussel mot Madonnas konsert i St. Petersburg i kveld. Her står hun på scenen på Valle Hovin i 2009. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
Trues: Ifølge den amerikanske ambassaden i Moskva, er det fremsatt en terrortrussel mot Madonnas konsert i St. Petersburg i kveld. Her står hun på scenen på Valle Hovin i 2009. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Den amerikanske ambassaden i Russland har sendt ut en advarsel til alle amerikanere i Russland som planlegger å gå på Madonna-konserten i St. Petersburg i kveld.

- Vær oppmerksom I en uttalelse skriver de at det amerikanske konsulatet i byen har mottatt informasjon om at det foreligger en trussel om bruk av fysisk vold mot både tilskuere og artister under kveldens konsert.

«Russiske myndigheter har gitt indikasjoner på at de vil gjøre nødvendige tiltak sett i lys av denne informasjonen», heter det i meldingen.

Ambassaden oppfordrer likevel publikum til å være oppmerksomme, spesielt i folksomme områder.

- Vil gjennomføre Nettstedet TMZ skriver at kilder nær Madonna sier at de ikke vil la seg hindre av terrortrusselen, og at «Like a Virgin»-sangeren kommer til å gjennomføre konserten.

Madonna, som kommer til Norge og Telenor arena 15. august med sin MDNA-turné, spilte i Moskva tirsdag denne uken.

Pussy Riot-støtte Både i forkant av og under konserten, ga verdensstjerna sin støtte til de fengslede medlemmene av punkerkollektivet Pussy Riot.

Det spekuleres nå i om det er en sammenheng mellom terrortrusselen og Madonnas uttalelse om at behandlingen av punkejentene er urettferdig.

Pussy Riot er tiltalt for blasfemi og pøblevirksomhet, og risikerer syv år i fengsel etter at de fremførte sangen "Hellige jomfru — Fjern Putin" i Kristi Frelser-katedralen i Moskva i vinter.

Rettsaken mot jentene ble avsluttet i går, og dom i saken er ventet 17. august.

Flere verdensstjerner, blant dem medlemmer av The Who, Beastie Boys og Franz Ferdinand har kraftig kritisert behandlingen av Pussy Riot, og de tre jentene er blitt stemplet som samvittighetsfanger av Amnesty international.

Det norske utenriksdepartementet sier i dagens Dagbladet at strafferammen på 7 år for Pussy Riots opptrinn er helt urimelig, og at de er bekymret for utviklingen med tanke på menneskerettighetene i Russland.

Støttes: Det spekuleres i om Madonnas støtte til de fengslede medlemmene av gruppa Pussy Riot er årsaken til terrortrusselen. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP Photo / Scanpix
Støttes: Det spekuleres i om Madonnas støtte til de fengslede medlemmene av gruppa Pussy Riot er årsaken til terrortrusselen. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP Photo / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media