Madonna mot ny rekord

Madonnas nye CD «Ray of Light» fenger publikum. Den technoinspirerte CD'en er den hittil nest mest solgte Madonna-platen i Norge med 60 000 eksemplarer.

Den største suksessen Madonna har hatt i Norge er Like a Virgin, som etter utgivelsen i 1984 og frem til nå har solgt 100 000 eksemplarer.

Warner Music Norge regner med at denne rekorden kommer til å bli slått.

- Når Madonna allerede etter en måned passerer 60 000, regner vi med at hun vil passere den gamle rekorden. Husk på at Like a Virgin har solgt jevnt i 14 år, sier markedsjefen Fred Engh.

Kunstgrep

På verdensbasis har hele fem millioner mennesker rukket å sikre seg «Ray of Light», etter at platen ble sluppet i februar.

Med et kunstgrep har altså Madonna (39) nok en gang lykkes i å vende verdens oppmerksomhet mot seg, denne gangen med å blande tecknoinspirert popmusikk og orientalske rytmer. Samtidig fremstår hun som noe midt imellom en gotisk gudinne og en moderne hippie.

Kvinnen som uttalige ganger har blitt kalt en kameleon, mener at det legges alt for stor vekt på forandringene i utseendet:

- Det handler egentlig bare om at folk ikke har sett meg på fire år. For meg er det en gradvis prosess. Jeg våkner ikke plutselig opp en morgen og, trykker på en knapp og forvandles til noe. Alt skjer naturlig. Jeg lot håret vokse i rollen som Evita, fikk et barn og begynnte med yoga, sier hun til Aftonbladet, og fremholder:

- Karrieren min strekker seg dessuten 15 år tilbake i tid, så det hadde vært rart om jeg ikke hadde forandret meg.

Takker datteren

Madonna er imidlertid ikke alltid like fornøyd med seg selv. Hun innrømmer at hun har dårlige dager, og føler seg lite attraktiv når hun ikke har sovet på fire døgn.

- Når jeg har dårlige dager lar jeg være å se på meg selv i speilet, da ser jeg heller på datteren min og ler.

Datteren Lourdes får mye av æren for at hun har utviklet seg som artist:

- Hun har virkelig inspirert meg og gitt meg et helt nytt syn på livet. Takket være henne tar jeg ikke alt for gitt lenger. Det å bli mamma, spille Evita og ta sangtimer har gjort underverker med innstillingen min. Nå tror jeg at alt er mulig.

<B>FENGER:</B> Madonnas nye stil har hittil solgt til fem millioner på verdensbasis.