«Madonna på sitt beste er som å elske med kondom»

Dagbladet har ikke alltid elsket Madonna.

EN SALGSVARE?: Det mest geniale ved Madonna er hennes salgsfremmende kurver, skrev Torgrim Eggen. I 1985. FAKSIMILE: DAGBLADET
EN SALGSVARE?: Det mest geniale ved Madonna er hennes salgsfremmende kurver, skrev Torgrim Eggen. I 1985. FAKSIMILE: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Man kan si hva man vil, men Madonna anno 2009 blir tatt på alvor. 50-åringens status som artist, moteikon og feministforbilde blir viet mye plass i de fleste medier før 50-åringens første konsert i Norge tirsdag. Men for mange av de samme mediene har Madonna historisk sett vært en problematisk figur å forholde seg til. Et dypdykk i Dagbladets klipparkiv viser at en moralsk forarget og kritisk holdning til artisten lenge var normalen.

I 1986 slaktet vi for eksempel «True Blue», som i dag regnes som en av Madonnas beste plater.

I anmeldelsen plasserer anmelder Karin Westrheim artisten i en tidstypisk kontekst:

- Hun har flere av de egenskapene en pop-artist må ha for å innta veggene på både pike- og gutteværelset. «Åh, du deilige kvinne», tenker guttemannen og kryper under dyna. Og småpikene tar på seg korte skjørter, trange gensere og maler munnen stor og rød, mens far og mor hyler i kor om at «du ser ut som ei...!»

Handler ikke om musikkWestrheim - som nå jobber i Miljøverndepartementet - ler når hun får sitatet opplest. Men hun står fremdeles for hvert ord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer