Madonna saksøkt

Madonna (45) beskyldes for å ha kopiert den avdøde franske fotografen Guy Bourdins bilder i sin Hollywood-video. Nå saksøkes hun av familien.

LONDON (Dagbladet): Gjenskapelsens dronning er dermed i hardt vær. Igjen. Og denne gangen handler det om, ifølge Bourdin-familien, om rent tyveri. Fordi minst elleve bilder av Guy Bourdin danner grunnlaget for videoen.

- Det er én ting å søke inspirasjon, sier Bourdins sønn Samuel. - Det er noe ganske annet å bruke hjertet og sjelen av min fars arbeid i en video.

Og for å underbygge sin påstand har Samuel Bourdin lagt fram en rekke fotografier fra sin far. De bærer alle en slående likhet til forskjellige scener i Madonna-videoen. Og derfor sier Bourdin-familiens advokat John Koegel:

- Dette handler om mer enn inspirasjon.

Fordi:

- Faktorer som komponering, bakgrunn, garderobe, lys, kameravinkler og gjenstander - alt matcher Bourdins bilder. - Det er svært få scener og sekvenser i denne videoen som ikke direkte har utspring i Bourdins arbeider, sier Koegel.

<!--BTEK0--> PÅ DAMEJAKT: Lars von Trier ser etter ny skuespiller til «Dogville»-oppfølgeren. Han kan godt tenke seg Julia Roberts eller Cameron Diaz.