Madonna sikter på publikum med «maskingevær»

Trosset advarslene fra 22. juli pårørende.

Våpenshow: Madonna og danserne hennes på scenen i Oslo. Foto: Therese Doksheim
Våpenshow: Madonna og danserne hennes på scenen i Oslo. Foto: Therese Doksheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Madonna og danserne hennes siktet på publikum med kopier av AK-47 automatgevær og revolvere under kveldens konsert  i Telenor Arena onsdag kveld.

Dermed trosset popdronningen advarslene fra 22. juli-pårørende som i forkant av konserten ba Madonna om å droppe våpenshowet. Konserten er en del av «MDNA»-turneen, og våpenkopiene inngår som en del av sceneshowet.

- Burde tenkt seg om - Vi oppfordret henne til å tenke seg om, og det synes jeg at hun burde ha gjort, sier Trond Henry Blattmann, leder i den den nasjonale støttegruppa etter 22. juli til Dagbladet.

- Jeg kjenner ikke symbolikken som ligger bak våpenbruken, men jeg synes det er usmaklig uansett hvem som gjør det. Våpenkjøret synes jeg vi ser for mye av i flere sammenhenger, og det finnes mange andre sceneuttrykk som heller kan brukes, sier Blattmann. 

Våpenkritikk Artisten fikk krass kritikk i etterkant av turnéåpningen i Tel Aviv i juni, der flere mente det var smakløst å sikte mot publikum med våpenkopiene, sett i lys av krigssituasjonen i Midtøsten.

Dropp våpenshowet Skotsk politi oppfordret sågar Madonna til å ikke benytte seg av våpenkopiene under en konsert i Edinburgh. Som Dagbladet tidligere har skrevet kommer ikke norsk politi til å be stjerna om å droppe våpenshowet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer