Madonna stiller tøffe krav

STOCKHOLM: Guy Ritchie, snart kinoaktuell i Norge med «Snatch», vil lage musikkvideo for samboeren Madonna. - Den må bare være bra nok. Hun stiller tøffe krav! sier den britiske filmregissøren.

Mannen Madonna lager barn med, er en jordnær brite med tørr, britisk humor, stritt fotballspillerhår og et knivarr i ansiktet. 1.desember har hans nye film «Snatch» premiere på norske kinoer.

Nå ønsker paret å jobbe sammen. Ritchie skal lage video til en av de kommende singlene fra kjærestens «Music»-album. Ritchie, som har en fortid som musikkvideoregissør, har ingen betenkeligheter med å blande arbeid og kjærlighet.

- Jeg har holdt meg unna musikkvideoer i lang tid, men jeg kommer nok til å lage en video for Madonna. Det kommer til å skje i nær framtid. Hun vil at jeg skal gjøre det. Men jeg må ha en god idé først. Hun er vant til å jobbe med så bra folk. Jeg kan ikke ta lett på oppgaven, fastslår Ritchie dagen etter at Madonna hentet hjem to MTV-priser - takket være den svenske stjerneregissøren Jonas Åkerlund - til parets bolig i London.

Ritchies liv er blitt snudd fullstendig på hodet de siste to årene. Hans andre film, «Lock, Stock & Two Smoking Barrels» (1998) spilte inn enorme 600 millioner kroner, vel 588 millioner mer enn den kostet å lage.

Madge!

Filmen fant venner i Hollywood-celebriteter som Brad Pitt - han ringte umiddelbart til Ritchie og tryglet om å få være med i hans neste film - og i Tom Cruise, som hjalp til med å distribuere filmen i USA. Og så traff den fortsatt ukjente London-gutten med fortid som skoletaper, trøbbelmaker og dopvenn verdens mest berømte kvinne. I august fikk de sønnen Rocco sammen. Han omtaler henne som my missus eller bare Madge .

- Livet har virkelig endret seg for meg. Alt går Guys vei, sier han og smiler blygt.

- Men jeg er virkelig lykkelig med det livet jeg lever nå og med min lille familie. Det er viktig å være ydmyk og ikke ta noe for gitt.

- Hvordan skal du klare å holde beina på jorda?

- Faen heller, jeg vet ikke helt. Det er jo uunngåelig at man ikke endrer seg når noe slikt skjer.

- Har forholdet til Madonna også endret karrieren din?

- Ja, jeg har fått en langt bedre arbeidsmoral. Madonna er som en arbeidsnarkoman å betrakte. Hun har klart å holde seg på topp i 15 år, og hun jobber fortsatt like hardt. Jeg tror også at hardt arbeid er den beste resepten for å beholde bakkekontakten. Ingenting er som en god dags arbeid. Hun har påvirket meg til å bli en mer arbeidsom person. Etter MTV-gallaen i Globen torsdag kveld kastet popcelebritetene seg ut i en fest som kulminerte med at Robbie Williams kollapset inne på Grand Hotel og måtte bæres i seng. Men Guy og kjæresten nøt heller en bedre middag på Teatergrillen.

La seg tidlig

- Vi gikk og la oss tidlig. Jeg føler meg ferdig med festing. Det er noe man gjør før man er 18.

- Men du er kjent for å ha levd et hardt liv tidligere?

- Jo da. Hvis man ikke kastet bort ungdommen sin på å leve vilt, kastet man den bort på å ikke leve vilt. Jeg angrer ingenting, men har roet meg med familien nå, sier han. I hans nye film «Snatch» dukker den gamle Madonna-hiten «Lucky Star» opp. - Det stemmer. Jeg trodde jeg kunne bruke den gratis, men tror du ikke det kom en regning? ler Ritchie.