Eurovision

Madonna svarer på Eurovision-kritikken

- En melding om fred er ikke politisk, sier en talsperson for superstjerna.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Madonna har vært gjenstand for kritikk etter sin opptreden i Eurovision. Under superstjernas opptreden lørdag kveld ble det vist fram et palestinsk flagg.

Det var den norske danseren Mona Berntsen (29) som hadde det palestinske flagget på ryggen. En annen danser hadde det israelske flagget på ryggen, og de to sto hånd i hånd.

- Ikke politisk

I et innlegg på sin egen instastory kommenterer Madonna kritikken. Innlegget viser et bilde av de to danserne, samt denne teksten:

- Under direktesendingen av Eurovision Song Contest-finalen, to av Madonnas dansere viste i en kort periode det israleske og det palestinske flagget på baksiden av antrekkene sine. Dette elementet av opptredenen var ikke del av øvelsene som hadde blitt klarert på forhånd med EBU og verts-kringkasteren. Eurovision Song Contest er et ikke-politisk event, og Madonna har blitt gjort oppmerksom på dette.

- En talsperson for Madonna sier at «en melding om fred er ikke politisk».

I et annet innlegg har Madonna delt et bilde av ei hånd som hånder en lapp der det står «Wake up» (våkne opp).

På hånda står Madonnas nye alter ego, Madame X. Under står det tilføyd noen ord, slik at det utgjør en hel setning: «Madame X er en frihetsforkjemper».

Varslet politisk budskap

I forkant av Madonnas opptreden var det varslet at den nye låta artisten framførte, skulle inneholde et politisk budskap, noe arrangørene setter lite pris på.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

Arrangøren European Broadcasting Union (EBU) har sagt i en uttalelse til VG at stuntet ikke var avklart med dem på forhånd:

«To av Madonnas dansere viste det israelske og palestinske flagget i et kort øyeblikk. Dette elementet i opptreden var ikke avklart med EBU på forhånd og var ikke en del av øvelsene på forhånd. Eurovision er et ikke-politisk arrangement, og det har Madonna blitt gjort oppmerksom på,» skriver EBU i epost til avisa.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer