Madonna valgte Ole

LOS ANGELES (Dagbladet): Madonna håndplukket Ole Sanders (35) fra Asker til å regissere sin musikkvideo til den kommende James Bond-filmen «Die Another Day». Selv trodde han det håndskrevne brevet fra Madonna var en spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ole Sanders og hans kollegaer i det Los Angeles-baserte regikollektivet Traktor avsluttet opptakene med Madonna i forrige uke. I går kveld norsk tid svettet Sanders på redigeringsrommet i Santa Monica, for i dag skal Madonna se de preliminære klippene.

En sherry

Det var i mai Ole Sanders fikk et håndskrevet brev fra Madonna med en halvferdig låt sendt til hotellrommet sitt Praha, hvor han da gjorde filmopptak for The Prodigy.

- Vi trodde først det var en spøk, ettersom brevet var langt og håndskrevet. Men låten hørtes jo mistenkelig ut som henne, og vi tok en kopp sherry for å komme over tvilen, sier Sanders til Dagbladet.

Deretter måtte han reise til Pinewood studios i London for å se en halvferdig versjon av Bond-filmen sammen med produsenten Barbara Broccoli. Senere ble Sanders og en av hans Traktor-kollegaer invitert hjem til Madonna i London for å diskutere prosjektet.

Daglig kontakt

I hele sommer har han utarbeidet ideen til videoen i nært samarbeid med Madonna.

- Vi fikk daglige e-mails med feedback som var konsis, utvetydig og tidvis underholdende. Hun jobber ekstremt hardt med forar beid og detaljer, og det ble tydelig for oss hvordan hun har holdt seg på topp i tjue år. Det nyttet ikke å stille uforberedt med vage ideer kamuflert som kreativitet, og det var ikke noe sted å gjemme seg. Dessverre, fortsetter Sanders, som arbeidet uten innblanding fra Madonnas regissør-mann Guy Ritchie.

- Han stakk hodet inn ettersom møtene både i London og LA foregikk hjemme hos dem, men det var mest for å si hei.

Selvstendig Madonna

Videoen vil bli en selvstendig Madonna-video uten klipp fra Bond-filmen, men den skal allikevel være Bond-inspirert og relativt vovet i svingene når en måneds etterarbeid er over. I oktober skal videoen ha simultan premiere på MTV verden over for første gang i musikkanalens historie. Den vil også bli gitt ut på DVD sammen med singelen.

- Hvor viktig er en slik jobb for deg og Traktor?

- Når man først holder på med tøys, så er det jo gøy at det er noe som kommer til å bli sett. Prosjektet bringer oss i kontakt med interessante aktører innefor både film og musikk. Dessuten liker vi både Madonna og James Bond, så det er relativt ideelt, sier Sanders.

James Bond og «Die Another Day» har norgespremiere 31. januar 2003, og vil bli markert med en storstilt jubileumsgalla i Oslo.

BOND-LÅT: Madonna synger tittellåten til den 20. James Bond-filmen, «Die Another Day» - og Ole Sanders lager musikkvideoen. Her fra Berlin i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer