Madonna:

Hun elsket å provosere. Nå prater hun helst om jødisk mystikk og om gleden av å ikke ha sex. I dag fyller ikonet og trendsetteren Madonna 40 år.

- Jeg er disiplinert og utholdende. Jeg gir ikke opp så fort - og så er jeg pålitelig, sa Madonna for ti år siden.
Selv er hun overbevist at det første store vendepunktet i hennes liv kom tre år etter morens altfor tidlige bortgang. Da giftet faren hennes seg på nytt - og ni år gamle Madonna gjorde følgende klart:

«Okay, jeg trenger ingen. Ingen skal få lov til å knuse hjertet mitt igjen. Jeg kommer ikke til å trenge noen. Jeg kan stå alene, være meg selv og ikke tilhøre noen».

Kontrollfrik

Madonna har holdt det hun dengang lovet. Utsagnet ble hennes leveregel. Hun er kontrollfrik med full styring over sitt eget liv: Vil hun ta pause i karrieren, så gjør hun det. Og når hun vil at karrieren skal skyte fart igjen, så gjør den det. Da ingen trodde på hennes evner som skuespiller, sprøytet hun selv 33 millioner i eget filmprosjekt der hun fikk vise seg fram.

Da hun tidligere i år kom tilbake med plata «Ray of Light» etter en lenger sabbatsperiode, jublet både publikum og kritikere. Hun har solgt nærmere 78000 eksemplarer i Norge og 7,7 millioner på verdensbasis.

- Har sjelefred

Privat har hun testet og vraket menn - Sean Penn og en rekke andre - og kvinner.

Men for to år siden kom det andre store vendepunktet, datteren Lourdes og da hoppet Madonna av «sitt selvgode liv», som hun selv kalte det.

- Jeg har lært å være mindre hard med meg selv og folk rundt meg. Jeg har en sjelefred nå som jeg aldri før har hatt, fortalte Madonna til Dagbladet tidligere i år.

I tråd med sitt nye og modnere image markerer popdronningen dagen med et lite selskap med familie og venner.