Madonna

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av popkulturens store ikoner. Den ultrambisiøse Madonna Louise Vernon Ciccone, født 16 august 1958, har øyensynlig ikke hatt andre planer enn å bli den største av alle kvinnelige superstjerner. Noe hun har klart Madonna er i den posisjon at hun overlever alle trender, inkludert seg selv. Få, om noen, har skiftet frisyre og image så mange ganger i løpet av 15 år.

Italiensk-amerikaneren fikk sitt gjennombrudd ved hjelp av disco-produsenter som John «Jellybean» Benitez og Nile Rodgers, som hun traff der hun vanket så ofte den gang tidlig på 80-tallet; nattklubbene i New York.

Med jernvilje og usedvanlig teft har hun klart å beholde stempelet som en av klodens kuleste enkeltpersoner. Hit-singler på løpende bånd. Fornyet seg fra plate til plate. «Vogue» var et forløpig høydepunkt i 1990. Glitrende sceneartist. Ble stadig mer provokativ og sex-fiksert.

Fortsatte å utnytte musikkvideon som få andre utover på 90-tallet. «Jusitfy My Love» vakte oppsikt, men det var først med nakenboka «Sex» at det virkelig ble rabalder. I noen år befant Madonna seg litt ute i kulden. Fikk en datter og gjorde et gigantisk comeback med det Willaim Orbit-produserte og new age-inspirerte «Ray Of Light».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer