Eurovision Song Contest

Madonnas opptreden slaktes

- Det var veldig surt.

MADONNA: Ikke alle var imponert over det den aldrende popdronningen presterte fra scenen under Melodi Grand Prix: Video: NRK. Klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Rett før midnatt gikk Madonna på scenen i Tel Aviv med låten «Like a prayer». Det gikk ikke helt som forventet, skal vi tro Dagbladets musikkekspert.

- Veldig surt

For da Madonna leverte den gamle klassikeren fra 1989, var det noe som ikke riktig stemte. Dagbladets musikkekspert Anders Grønneberg mener det var surt.

- Det var veldig surt. Live er live og det er ikke alltid så enkelt. Hvis du ikke har god lytting, så er du ute, sier Grønneberg, og konkluderer med at det hele ikke var særlig imponerende.

Se Madonnas opptreden i TV-vinduet øverst i saken, og bedøm selv!

I sin finale-kommentar går Grønneberg enda hardere ut:

«Det var surt. Dårlig vokallevert», skriver han, og fortsetter: «Hvis hun hadde hørt, i åpningen, det vi gjorde, så hadde Madonna zippet igjen glidelåsen og holdt kjeft».

Nederlands poengutdeler kommenterte også Madonnas uheldige opptreden:

- Jeg er så takknemlig for i kveld, og for Madonnas autotone, sa hun.

- Nå må du legge opp

Mads Hansen, som vant Spellemannprisen 2018 for årets låt, sier på Twitter:

- Nå må du legge opp Madonna.

Sveinung Rotevatn (V) var også kjapt ute med å kommentere Madonnas opptreden:

- At Madonna var den som skulle synge surast i løpet av ein Eurovision-kveld ville gitt rimeleg gode odds, skriver Rotevatn.

- Jeg gikk glipp av Madonna da den 20 måneder gamle våknet opp og ikke ville sovne igjen. Virker som han gjorde meg en tjeneste?, skriver Paul Lomax på Twitter.

- Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si om Madonna uten å være slem. Jeg elsker det at hun, uansett, holdt ut..., skriver BBC-journalist Gary Nunn.

- RIP Madonnas karriere, skriver TV-personlighet Piers Morgan på Twitter.

- Dette hadde vært mye bedre, Madonna, skriver Jasper Lauwens - og legger ved et fotoshoppet bilde der Madonnas øyelapp er blitt plassert foran munnen hennes.

11,4 millioner kroner

De siste dagene har det vært store spekulasjoner rundt hvorvidt den amerikanske superstjerna Madonna (60) faktisk vil opptre under Eurovision-finalen i Tel Aviv lørdag kveld. Bakgrunnen skal ha vært kontraktsuenigheter mellom kringkasteren EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) og Madonnas team.

Prislappen på å få popikonet til Tel Aviv for å framføre sine to låter- en gammel og en ny- er på 1,3 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 11,4 millioner kroner. Denne summen skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams.

- Hva synes du om Madonnas opptreden? Det var kanskje ikke det euforiske øyeblikket hun og Eurovision håpet på, skriver BBC Entertainment på Twitter.

Israelske og palestinske flagg

FLAGG: Danserne til Madonna hadde israelske og palestinske flagg på ryggen, og sto hånd i hånd. Foto: NRK / Skjermdump
FLAGG: Danserne til Madonna hadde israelske og palestinske flagg på ryggen, og sto hånd i hånd. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

Selv om mange jublet over nyheten, skal bookingen ha vært en lang og vanskelig prosess. På forhånd ble det varslet at den nye låta artisten framførte, skulle inneholde et politisk budskap, noe arrangørene setter lite pris på.

Og ganske riktig - da danserne gikk på scenen, hadde de limt israelske og palestinske flagg på ryggen. Danserne sto hånd i hånd.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

Tirsdag kommenterte hun sin omdiskuterte opptreden for første gang til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg vil aldri slutte å spille musikk for å tilpasse meg noen politisk dagsorden, og jeg vil heller ikke slutte å snakke om brudd på menneskerettighetene, uansett hvor i verden de skjer, sa Madonna.