Madonnas store kveld

STOCKHOLM: Guy Ritchie hyllet kjæresten med hele popverdenen som publikum. - En stor applaus til dama mi. Det er kult at hun vinner så mange priser og skifter bleier på sønnen vår, sa Ritchie etter at Madonna vant to MTV-priser.

Madonna ble mottatt som en dronning da hun kom inn på scenen som knallrød neo-cowboy for å motta prisen som beste danseartist under MTV Europe Music Awards 2000.

I nærmere ett minutt kokte Globen, en mottakelse ingen av de andre prisvinnerne i den celebritetstunge arenaen ble møtt med.

Etterpå konkurrerte alle om å gi Madonna de beste komplimentene. Kjæresten Guy Ritchie vant lett.

Den jordnære briten inntok scenen umiddelbart etter at Madonna hadde mottatt den første av to priser. Han fikk rampelyset for å dele ut prisen for beste video, men passet på å sende noen godord til dama - slik bare en engelskmann kan.

- Jeg må få hilse til dama. Hun vinner masse priser og holder Rocco i bleier, meldte han på erkeengelsk vis.

- Planetens råeste

Tidligere på kvelden hadde Madonnas venn og samarbeidspartner, hip-hop-komikeren Ali G, introdusert Madonna på følgende måte:

- Planetens råeste dame, min sjefstispe;

Maradonna.

Ritchie følte for å si fra når han fikk sjansen. Ingen kødder med dama hans.

- Ali G! Du har trøbbel som snakker om dama mi på den måten, meldte Ritchie.

Den tyggegummityggende filmregissøren med tilforlatelig, smårutete skjorte og MTV Awards' minst glamorøse utssende, har skutt gullfuglen hos verdens mest berømte kvinne.

Familiedame

Da den 41 år gamle artisten på slutten av MTV Awards fikk med seg en pris nummer to - beste kvinnelige artist - og på den måten understreket at hun står sterkere i popverdenen enn noen gang tidligere - takket hun familien ydmykt.

- Min vidunderlige lille familie betyr mer for meg enn noe annet her i verden, sa hun.

Et titalls andre stjerner fikk med seg priser, blant dem finske Boomfunk MC's som beste nordiske artist. Men ingen var i nærheten av å få så mye respekt og beundrende bemerkninger som Madonna.

- Madonna er den i verden vi først og fremst vil skal bruke kreasjonene våre, sa det italienske designerparet Dolce og Gabbana etter fesjået.

- Madonna og Sophia Loren er våre hovedinspirasjonskilder, men Sophia Loren vil dessverre ikke bruke de klærne vi lager, fortalte de.

FØRSTEMANN: Latinosjarmøren Ricky Martin stakk av med kveldens første pris.
IMPONERTE: Jennifer Lopez benyttet anledningen til å bruke mer dobbelsidig teip. Utringningen på kveldens skinntopp overlot ikke mye til fantasien...
SPREK:</B> Under en opptreden nylig bar Madonna en topp med påskriften «Britney Spears». I kveld var det Kylie Minogue som fikk gratisreklame sentralt plassert på Madonnas bryst.
FLØRTET:</B> Kylie Minogue meldte seg på i kveldens store konkurranse om å vise mest mulig hud. Her i duett med Robbie Williams.
ALIBI:</B> Lene Nystrøm, her sammen med Aqua-kollega Claus Noren, var kveldens eneste norske alibi i Globen. Hun måtte nøye seg med å dele ut en pris.