Madrugada er på hjemmebane igjen

Etter 13 konserter i sju land i Europa er Madrugada hjemme igjen. Turnélivet er hardt arbeid og mye moro. Gruppa har også fått med seg en kjedelig konsert med Coldplay.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Utrolig kjedelig, sier Sivert Høyem og Robert Burås om Coldplay-konserten de var på i Berlin. Selv håper de å ikke skuffe fansen under norgesturneen som startet i Trondheim i går.

Madrugada-konsertene i Europa og salget av CD-en «Grit» har så langt gått over all forventning.

- Det har vært veldig fint, sier vokalist Sivert Høyem.

- Jævelsk bra, skyter gitarist Robert Burås inn.

- Kommer det mye folk?

- Det har gått opp et lite hakk sia sist. Vi spiller i store klubber, for seks- åtte hundre tilhørere.

Turnélivet er slitsomt, med mange intervjuer, livespillinger i radioen - mye jobbing. Men det blir også tid til å lese - og å feste.

- En gang iblant?

- Hver dag! flirer de to, før de nyanserer litt: - Det er klart, du kan jo ikke være helt på trynet hver dag. Men det er jo jævlig artig, vi møter mye kule folk og har det kult. Det er jo også litt av ideen med å gjøre dette.

I Trondheim har de spilt fem ganger. Studentersamfundet er en fin scene for Madrugada.

- Vi har gjort Samfundet siden vi begynte å spille i band, før vi ga ut den første plata, sier Høyem.

- Et utrolig bra sted å starte norgesturneen, mener Burås.

Neste år fortsetter turneen, til Hellas, Portugal, og kanskje Spania. I februar er Madrugada på veien igjen. Etter en lang juleferie.

  • Madrugada spiller i Tromsø i kveld, Bodø (i morgen), Oslo (lørdag), Lillestrøm (3.12), Halden (4.12), Kristiansand (5.12), Stavanger (6.12) og Bergen (7.12). Så blir det Tyskland igjen.