Madrugada til Roskilde

Madrugada, Patti Smith, The Cure, Robbie Williams og Placebo er blant band-navnene for deg som legger turen til Roskilde i sommer.

Norske Madrugada er blant dem som skal underholde festivaldeltakerne som velger å tilbringe den siste uka i juni i byen som er kjent for sine musikkfestivaler og sine kongelige gravkamre.

Det engelske bandet Placebo har takket ja til å glede festivaldeltakerne for tredje gang, og Patti Smith stiller på scenen hele to ganger i løpet av festivalen: Hun gir en akustisk konsert og en ekte rockekonsert.

The Cure avbryter studiojobbing for å komme på Roskilde og gi publikum konserten som det ikke ble noe av etter tragedien i fjor, da ni deltakere ble trampet i hjel under Pearl Jam-konserten på oransj scene.

Det er allerede kjent at Nick Cave og hans Bad Seeds skal spille. Beck legger også turen om Roskilde før han kommer til Kristiansand og Quart-festivalen. Han får følge av Lise Karlsnes og gjengen i Briskeby, som spiller både på Roskilde og Quart.

Bob Dylan runder 60 år i år, men nekter å gi etter for alderen: Han tar med gitaren opp på en av Roskilde-scenene. For dem som liker litt andre gitar-riff, har Guns n' Roses, Faithless og metal-bandet Mayhem også lovet å gi alt for festivalpublikum.

Robbie Williams, Neil Young og Quart-klare PJ Harvey kommer også.

Rundt 70 000 billetter er lagt ut for salg. Det er fortsatt ledige billetter for dem som vil nedover.

Les mer om Roskilde på festivalens egne

hjemmesider

.

KOMMER 1: Legendariske Patti Smith har sagt ja til å rocke Roskilde-publikum.
KOMMER 2: Det har også hjerteknuser og rockehelt Robbie Williams...
KOMMER 3: og guru Neil Young.