Madrugada uten kuldefrykt

Madrugada stilte i full vinterhyre da de spilte på et desemberkaldt Egertorg i går ettermiddag. Alle med unntak av trommisen - han satt i T-skjorta.

Resten av Egertorget hutret og frøs og pakket seg inn i det de hadde av klær. Og kastet drøye 11000 kroner i Frelsesarmeens svarte gryte.

- Dette var kjempeartig, sa Sivert Høyem etter konserten.

- Men var det ikke kaldt?

- Jo da, veldig, veldig kaldt, men det kom folk, de ga penger og han Njål Djurhus fra Frelsesarmeen var så morsom, sa Høyem.

Og ingen må innbille seg at fire gutter fra Stokmarknes lar seg bry med blåfrosne gitarfingrer.

- Frelsesarmeen gjør en kjempejobb, så vi kan godt spille i en halvtime for å støtte dem, sa Sivert.

Madrugada ga ut sitt debutalbum «Industrial Silence» til trampeklapp fra landets plateanmeldere i august. Siden slutten av oktober har de vært på turné. Fredag førstkommende spiller de på Hamar, og lørdag på Rockefeller i Oslo.

Men da Dagbladet spurte dem om å bruke fridagen sin til å støtte Frelsesarmeen, var de ikke i tvil.

- Jeg prøver å støtte dem med bidrag når jeg kan, men det er ekstra gøy å kunne støtte dem gjennom musikken vår, sa Sivert.

Frivillige bøssebærere fikk på seg Slumsøstrenes signalgule vester, og stanset alle som våget seg nær Egertorget og fikk dem til å bidra. Dermed endte Madrugada på imponerende 11097,50 kroner, på en kald og sur førjulssøndag.

KALD FORNØYELSE: Sivert Høyem og resten av Madrugada trosset kulda og holdt konsert på Egertorget i går. De er jo tross alt fra Stokmarknes.