JOBBER UTENLANDS: Mads Sjøgård Pettersen spiller mot Hugh Jackman i sin internasjonale filmdebut. Foto: Privat
JOBBER UTENLANDS: Mads Sjøgård Pettersen spiller mot Hugh Jackman i sin internasjonale filmdebut. Foto: PrivatVis mer

Mads Sjøgård Pettersen gjorde blunderen da James Bond var i nabostudioet

- Unnskyld meg, du spiser Daniel Craigs lunsj.

(Dagbladet): Du kjenner ham fra «Kampen om Tungtvannet», «Nord» og «Upperdog».

Nå debuterer Mads Sjøgård Pettersen i internasjonal filmbransje i 20th Century Fox-produksjonen «Eddie the Eagle» - en feelgoodkomedie om skihopperen som sjarmerte med sine korte svev i OL i 1988.

Nordlendingen skjønte at han var havnet i filmindustriens øverste divisjon da han så de bugnende lunsjbordene som var stilt opp i Pinewood - det legendariske filmstudioet utenfor London som blant annet huser innspillingen av den nye «Star Wars»-filmen.

Spiller mot Hollywoodstjernene I et intervju med Dagbladet i dag forteller Pettersen at han forsynte seg ublygt av maten ved første og beste anledning.

- Da kom det en funksjonær bort til meg, pirket meg på skulderen og informerte vennlig om at jeg sto spiste av lunsjen til Daniel Craig. Det viste seg at den nye James Bond-filmen var i opptak i nabostudioet, ler Mads Sjøgård Pettersen.

Han spiller mot store stjerner som Hugh Jackman og Christopher Walken i filmen, der hovedpersonen Eddie Edwards gestaltes av Taron Egerton, kjent fra hovedrollen i «Kingsman». Det er produsentene bak nettopp «Kingsman» som lager «Eddie the Eagle».

De har tidligere stått bak filmer som «Lock Stock and Two Smoking Barrels», «Snatch», «X-men» og «Kick-ass», men dette skal bli en mer familievennlig film og får etter alt å dømme bred lansering neste år.

Soldatkompis Pettersen landet rollen etter å ha signert med danske Lene Seested i Panorama Agency, som tidligere har hjulpet skuespillere som Kristofer Hivju, Tobias Santelmann og Agnes Kittelsen til oppdrag i utlandet.

Sjøgård Pettersen har også en rolle i den kommende «Villmark 2» og starter neste uke jobben som Aksel Hennies soldatkompis i den nye NRK-serien «Nobel».