Magasinert feiring

«Femåring med uforskammet høy selvtillit,» sa konferansier Anne Lindmo da hundrevis av intervjuobjekter og medarbeidere feiret Magasinet sammen i går.

Magasinet har vært en stor suksess de fem åra barnet har levd. Nevnte Lindmo bandt feiringen sammen, mens Thomas Dybdahl og Bertine Zetlitz opptrådte. Etterpå snurret Kjetil Rolness skiver under sitt andre pseudonym - dj rollebolla.

Og de var der alle. Fra utenriksminister Jan Petersen til eksmodell Eva Sannum. Fra skuespiller Espen Skjønberg til skuespiller Henriette Lien. Fra popstjerne-Mena til talkshow-Skavlan.

Covergirls

-  Magasinet har overtatt arven etter A-magasinet i Aftenposten, slo Unni Lindell fast.

-  Vi har begge preget coveret på Magasinet. Unni for sine bøker og jeg fordi jeg var gift med statsministeren. Nå har vi én «mission»: å få inn krimstoff i Magasinet. Vi krever en ukentlig kriminalnovelle, sa Ingrid Schulerud. Som er gift med Jens Stoltenberg.

-  Et fint helgemagasin, mente Eva Sannum, eneste gjest som ikke ønsket å la seg fotografere.

Nesten alle roste Dagbladet for Magasinet. Bare den alltid like politisk ukorrekte Jan Simonsen tok bladet fra munnen:

-  Jeg kjøper Dagbladet hver lørdag, men ber som regel damen i kassa om å kaste Magasinet. Det er noe med papirformatet jeg ikke liker, pluss at hele bladet ser ut som en sammenhengende annonse. Derfor irriterer jeg meg over den ekstra femmeren.

-  Men på fest kommer du?

-  Ja, hvorfor ikke? Jeg er ikke fan av Robinsonekspedisjonen. Men jeg reiste til Malaysia da jeg fikk spørsmål om å delta. Man må jo ofre seg.

Prydet første cover

Nåværende leder av Magasinet, Jane Throndsen, var faktisk den som prydet Magasinets første cover - hun sto bak en avslørende reportasje om fettsuging.

Throndsen deltok i utredningen før Magasinet så dagens lys, og jobbet der som reporter, før hun etter et opphold kom tilbake som sjef, for ganske nøyaktig ett år siden.

-  Magasinet er en unik suksess - opplagsmessig, designmessig og journalistisk. Jeg er glad Dagbladet tok sjansen og satset på et magasin som verken skulle være glossy eller kommersielt, men som skulle utfordre det lesende mennesket.

-  Hvilke artikler husker du best?

-  Reportasjen om ei jente som kjørte inn i veggen i en tunnel. Venninna i passasjersetet omkom, og jenta ble dømt for uaktsomt drap. Vår reportasje førte faktisk til en lovendring.

VERTSKAP: Hege Duckert og Jane Throndsen (t.v.) tok imot kjente og ukjente gjester. Duckert var Magasinets første leder, nå er hun kulturredaktør. Throndsen var avbildet på Magasinets første cover, nå er hun sjefen der.
AVISOMAN: - Jeg var på coveret etter Sellafield, sa hotellkonge Petter Stordalen, fan av lange artikler og reportasjer der «intervjuobjektene får leve litt». Stordalens kjæreste Sunniva Søberg Myren fra Narvik leser også Magasinet, men ikke fast.
FORNØYDE: Jan Petersen og kona Vesla ble intervjuet av Magasinet etter at Petersen kunngjorde sin avgang som partileder. - Reportasjen ble veldig skikkelig, sa Petersen - her i passiar med Dagbladets sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.
BEGEISTRET: Ingolf Håkon Teigene sluttet i Dagbladet i 1992. TV-kjendisen liker produktutviklingen i sin gamle avis - spesielt Magasinet, som han bruker mye tid på.
UKORREKT: Jan Simonsen liker ikke bursdagsbarnet, men fest og champagne fikk han med seg. Simonsen har vært avbildet i Magasinet med sin tvillingbror.
COVER GIRLS: Krimforfatter Unni Lindell (t.v.) og eks-statsministerfrue Ingrid Schulerud.
BÅDE OG: Anne Marie Ottersen slåss med ektemannen om Magasinet hver lørdag, og elsker det. Skuespillerkollega Espen Skjønberg mener Magasinet begynte famlende, men nå har satt seg. - Kryssordet er laget av en slu mann, mente Skjønberg.
COVERHELTER: Henriette Lien prydet forsiden før oppsetningen av musikalen «Chicago» - iført stort sett bare undertøy. Venn og kollega (og artist) Espen Grotheim var på coveret før «Le Cage aux Folles». Begge leser Magasinet ukentlig.