Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Magenta»

Av Gard Helset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skaperens beskrivelse:

«Magenta» er et helt ferskt tegneseriekonsept, laget for Dagbladets Seriekonkurranse 2011, og den er en hybrid mellom stripeserier og superheltserier, og fungerer i stor grad som en parodi på sistnevnte.

Serien følger jenta Marianne, best kjent som sitt alter-ego, innbruddstyven «Magenta». Hun finner seg i en merkelig situasjon hvor hun nå er landets eneste super-skurk, selv om hun ikke har noen spesielle evner annet enn et stygt tilfelle av insomnia, sunn fornuft og har en heller merkelig gjennomsiktig spøkelseskatt som kompanjong og skapsprenger. Hun finner snart at hun så godt som er det siste kriminelle elementet som finnes, og at superheltene heller velger å hale det hele ut så lenge som mulig slik at de fortsatt kan trekke i trikotene sine.

Rent visuelt har serien et par merksnodige konsepter gående, spesielt i fargene. I «Magenta» er det nesten kun superheltene og skurkene som faktisk har farger, mens resten av verdenen ligger i gråtoner, noe som gir serien et snev av «Noir.» I tråd med fargene har også de viktigste figurene navn som er direkte linket opp i mot farger. Dette er mest bare en gimmick, men det fungerer i tråd med resten av seriens visuelle uttrykk.

Utviklingsmuligheter:

Magenta er stort sett er ei ganske normal ung dame, på et unormalt sted. En kjent formel. Siden et mål med serien er å parodiere og gjenspeile elementer fra sjangerens røtter, er det mulig at det også kan involvere hverdagslige og aktuelle tema, slik som valg, finanskrise, global oppvarming, krig og fred og sånn. Det er absolutt rom for kommentar og satire.

Planen fremover er å introdusere flere støttespillere, og bygge opp persongalleriet av masketryner og deres repetoar seg imellom. Slik som f. eks BLÅRØYK og RØDSTRØMPE.

Det er også noen tanker om moralitet ute og går, siden tittelfiguren begir seg ut på litt lyssky aktiviteter. Hvorfor gjør hun det? Er det verdt det? Hva er det store motivet?

Andre store spørsmål kan være: Er HØNA virkelig den siste av sitt slag? Er Primærmanns butler i det hele tatt lovlig i landet? Er det forsvarlig at Gullgutten i det hele tatt får lov å holde på? Skal Magenta virkelig kun løpe over hustak i 100 striper til? Hvorfor har egentlig gamle damer rosa hår? Det er mangt å ta av, og jeg er åpen for forslag fra publikum.

image: «Magenta»