Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mager kost

Bra debut, om enn noe spinkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: «Question for You» er lett en av årets topp-tre norske låter. Den åpner Magnus Hængsles selvtitulerte debut, som teller sju spor, ifølge coveret, mens selve cd-en har åtte.

Anker

Et godt popalbum trenger minst ett anker i sjela til lytteren, i form av en låt som gjør at plata fester seg, og som samtidig gir de andre, mindre umiddelbare sporene tid til å gjøre inntrykk.

Minst ett, altså, og mesteren i den krevende ett-fengende-spor-per-plate-sjangeren er Van Morrison, som på syttitallet gjerne la en hit først, og nesten utelukkende introspektive midtempolåter etterpå.

«Magnus Hængsle» er, uten sammenlikning for øvrig, bygd opp på samme måte.

Han har hiten, han har en gjennomført estetikk (et luftig, sobert, el-piano-drevet 80-talls-lydbilde), han gjør absolutt alt selv og tør å stole på låtene.

Voksenpop

Men utover i dette tross alt ganske korte albumet blir det færre og færre festepunkter. Låtene glir over i hverandre og inn i ung-ettertenksom-mann-ved-pianoet-sjangeren, med tekster som veksler fra det fine til det klisjéfylte fra en strofe til en annen. Men dette er jo en sjanger som, i alle fall med damer ved tangentene, har hatt et merkelig godt grep om nordmenn i 2006.

Det har også Phoenix, som ut fra lydbildet er et naturlig sammenlikningspunkt, så Magnus Hængsle har alle muligheter denne platehøsten.