Mager, men lovende

Gode ansatser i denne kortprosaen, som likevel blir noe skral og skisseaktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Asymmetri» består av en samling korttekster, knyttet sammen av en kvinnelig jeg-person «på randen». Et slags gjennomgangstema er en søknad til kommunen om å få overta et hus på påler, som utarter til et raseri mot fartsdumper og kommunal skatt, og der de mot slutten åpenbart foreslår en innleggelse. I visse av tekstene får vi hint om et ulykkelig kjærlighetsforhold, som kanskje kan være utslagsgivende for hennes etter hvert noe skjeve blikk på omgivelsene - «som bråker».

Det er mye humor her, gode observasjoner, solide og originale bilder i mer lyriske tekster som er av det absolutt beste i boka (Frogg Jørgensen har tidligere publisert dikt i «Vinduet».) Men såkalt kortprosa er en problematisk sjanger, idet den uforpliktende formen må være svært original om det ikke skal synes for lettvint og utflytende skisseaktig. Og «Asymmetri» skjemmes av nettopp det, litt tanker om dette og hint - hverdagsligheter som at hun lar seg lett lure av selgere, en drosjesjåfør som tar en omvei, samtidig som hennes «galskap» kan virke noe villet. Ideen om en jeg-person som bikker over, er vel heller ikke så original at den alene kan forsvare en så vidt mager - men altså lovende - debut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer