Magert norsk video-år

Så langt i år har 13 norske filmer hatt premiere på kino. Bare tre av dem har funnet veien til videohylla. I dag er det klart for årets fjerde og siste norske videopremiere, Eva Isaksens thriller «Cellofan - med døden til følge».

Forrige norske film på video var Erik Gustavsons «Weekend», som ble lansert i slutten av august.

I tillegg har også Trygve Allister Diesens thriller «Mørkets øy» (terningkast to) og Sølvi A. Lindseths dokumentarfilm «Livets dans» (terningkast 4) funnet veien til videohyllene i løpet av året.

Gammel mordgåte

«Cellofan - med døden til følge» handler om Dagblad-journalisten Marianne Hovden (Andrine Sæther) som vil løse en 25 år gammel mordgåte. En sak hvor hennes syke og døende far var, og fortsatt er, blant de mistenkte. Under dekke av interesse for rehabilitering av rusmisbrukere med tro, drar hun derfor til bygda Stormark for å renvaske faren. Stormark viser seg å være et sted hvor innbyggerne i en mannsalder fryktsomt har båret på en mørk hemmelighet.

Blandet mottakelse

«Cellofan - med døden til følge» ble lansert på Filmfestivalen i Haugesund i august og fikk blandet mottakelse av både kritikere og publikum. Siden premieren er den sett av knappe 12000. Vår anmelder, som gav filmen treningkast tre, mente thrilleren bare var «glimtvis spennende, selv om det smeller som pokker rundt Hovden».