Maggie Gyllenhaal i vibratorfilm

Spiller frisinnet legedatter.

KRITIKERROST: Maggie Gyllenhaal er svært populær blant kritikerne, og mange er spent på rollen hennes i den nye romantiske komedien fra viktoriatiden. Foto: Stella Pictures
KRITIKERROST: Maggie Gyllenhaal er svært populær blant kritikerne, og mange er spent på rollen hennes i den nye romantiske komedien fra viktoriatiden. Foto: Stella PicturesVis mer

||| (Dagbladet): Den kritikerroste skuespilleren Maggie Gyllenhaal (32) er kjent både fra store Hollywood-blockbustere som «Nanny McPhee» og Batman-filmen «The Dark Knight», men også fra indiefilmer som «Away We Go».

Nå er Jake Gyllenhaals storesøster klar for regissør Tanya Wexlers nye film «Hysteria», som skal være basert på en sann historie.

- I «Hysteria» spiller jeg en frisinnet datter av en doktor, som jobber med å kurere hysteriske kvinner.

- Han kurerer dem rett og slett ved å få det til å gå for dem, og det skjedde faktisk. Til slutt havner jeg i en uventet kjærlighetsaffære med en som jobber for ham, og som ved en tilfeldighet finner opp vibratoren, sier Gyllenhaal lattermildt til nettstedet ScreenCrave.

Ifølge The Telegraph er det Jonathan Pryce som skal spille faren, mens Hugh Dancy spiller legen som innleder et forhold med Gyllenhaal.

Vibratoren skal i viktoriatiden ha blitt brukt til å kurere en lang rekke sykdommer hos kvinner, deriblant hysteri.

Filmen, som er en romantisk komedie fra viktoriatiden, forventes å ha premiere i 2011, ifølge IMDB. The Guardian skriver at filmen skal spilles inn i London og Luxembourg.

STJERNESØSKEN: Søskenparet Maggie og Jake Gyllenhaal under årets Oscarutdeling. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix
STJERNESØSKEN: Søskenparet Maggie og Jake Gyllenhaal under årets Oscarutdeling. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix Vis mer