Maggie Smith (81) røper «Downton Abbey»-juks

«Lady Violet Crawley» droppet korsettet.

LURING: Maggie Smith hadde rollen som Lady Violet Crawley i suksesserien «Downton Abbey». Selv om handlingen finner sted på starten av 1900-tallet, da det var vanlig å bruke korsett, valgte skuespilleren å droppe plagget - mot lovnad om å være rak i ryggen. Foto: ITV
LURING: Maggie Smith hadde rollen som Lady Violet Crawley i suksesserien «Downton Abbey». Selv om handlingen finner sted på starten av 1900-tallet, da det var vanlig å bruke korsett, valgte skuespilleren å droppe plagget - mot lovnad om å være rak i ryggen. Foto: ITV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 81 år gamle Maggie Smith har gjennom seks sesonger av den populære dramaserien «Downton Abbey» fylt rollen som Lady Violet Crawley, grevinnen av Grantham.

Siden den britiske premieren i september 2010 har serien blitt sendt i over 200 land. Men nylig var det teppefall: 2. juledag ble nemlig aller siste episode sendt verden over.

Dagbladet har tidligere skrevet at Smith var årsaken til at det ikke blir en sjuende sesong av «Downton Abbey».

Ifølge seriens produsent Gareth Neame ville ikke skuespilleren fortsette i serien, og uten henne mente Neame at hele programmet hadde blitt skadelidende.

I forbindelse med slutten på den kritikerroste serien har Smith latt seg intervjue av CBS News, og åpner opp om både det ene og det andre.

For to år siden sa nemlig 81-åringen til samme tv- og radionettverk at hun aldri hadde sett «Downton Abbey». Da hun nylig ble konfrontert med samme spørsmål, var svaret det samme: 

Hun har fortsatt ikke sett på serien.

- Men de ga meg serieboksen. Og jeg skal gjøre alle mulige ting nå, fordi jeg er fri, sier Smith til CBS News.

I samme intervju avslører hun også at hun droppet å bære korsett, selv om det var tidsriktig for epoken «Downton Abbey» finner sted i.

- Faktum er at jeg juksa litt. Fordi jeg lovte at hvis jeg satt helt oppreist, fikk jeg det til å se ut som jeg hadde korsett på, sier skuespilleren.

BBC skriver at sesongavslutningen av «Downton Abbey» ble sett av 6,6 millioner briter.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer