Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Magic Box

Bel Canto blander lydbilder fra Asia, Midtøsten og Afrika med vestlig dance- og popmusikk på sin første plate på fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merkelappen verdensmusikk er nærliggende, og gruppas magiske musikkboks skal da også verdenslanseres. «Shimmering Warm And Bright» fikk meget god mottakelse, også i utlandet.

Det er grunn til å vente seg enda mer av denne strålende oppfølgeren, som mer enn noe annet tar utgangspunkt i Bel Cantos egen verden. Der regjerer Anneli Drecker med sin nydelige vokal - enda mer fasettert enn vi har hørt henne før - og Nils Johansen på gitar, mandolin og ikke minst en intenst malende fiolin som borer seg inn i bevisstheten. Han står også for programmering, mens Andreas Eriksen og Kirsti Nyutstumo fyller ut på perkusjon og bass.

Gode hjelpere som Nils Petter Molvær, Eivind Aarseth og Jah Wobble legger stein etter stein på den solide grunnmuren.

Låtene er ganske tradisjonelt oppbygd, men det blir aldri ambient-kjedelig. Det er heller ikke først og fremst hit-låter du finner hos Bel Canto, men hver låt utgjør en oppdagelsesferd i seg selv. Derfor er dette en stor plate, som jeg ønsker alt godt.

Plata er i handelen fra mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!