Magica fra tyll

Dama er en popsjaman!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Det var Daniel alle jentene drømte om på 80-tallet. Daniel Larusso, Karate Kid, gutten som ikke bare så ut som en engel, men som også hadde nerver av stål og et hjerte av gull. Mens de andre jentene etter hvert valgte seg nye helter, som Johnny Castle (Patrick Swayze) og Pete «Maverick» Mitchell (Tom Cruise), klarte ikke Bat for Lashes (Natasha Khan, nå 29) å glemme sin første kjærlighet. Og hva gjør man når man ikke klarer å løsrive seg fra nostalgien? Man skriver en sang.

«Daniel» er førstesingelen på «Two Suns», Natashas andre plate under navnet Bat for Lashes. Den er en flytende, rytmisk og drivende dramatisk poplåt, som rister liv i det samme følelsesregisteret som Kate Bush’ «Wuthering Heights». Det er skinnende, mørkt og underlig, som resten av Natashas musikalske univers. Brighton-jenta er opptatt av det overnaturlige, det nostalgiske, det romantiske, og konstruerer vakre og pirrende stemningsbilder av sukkerspinn, synth, blåsere, cello, piano og stakkato rytmer. Natashas vokal ligger et sted mellom Anneli Drecker, Tori Amos og PJ Harvey, og på flere av låtene har hun fått hjelp fra Brooklyn-bandet Yeasayer til å veve kompliserte rytmestrukturer i bunnen av lydbildet. Hun behandler låtene som om de var tarotkort: Uforutsigbare, nifse og tvetydige, gir de et innblikk i et helt annet verdensbilde.

Men tilbake til Daniel. Rett etter at hun slapp låta var det noen som lagde en mix på YouTube, der Natashas låt er klippet sammen med lyd og bilder fra seierskampscenen i «Karate Kid». Det er pur popkulturmagi.

Magica fra tyll

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer