Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Magien er tilbake

De første anmeldelsene peker i retning av en eventyrlig avslutning av Harry Potter-filmserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skal man tro de første anmeldelsene av den siste filmen, blir det en fortryllende avslutning på Harry Potter-sagaen.

Britiske aviser har vært tidlig ute med å få seg en kikk på «Harry Potter og dødstalismanene - Del 2», og i beskrivelsen av opplevelsen har de funnet fram superlativene.

- Et tilfredsstillende klimaks, er dommen fra Daily Mail.

- Eksplosivt The Guardian sier seg enig:

- Sensasjonelt, tilfredsstillende, surrealistisk. Et eksplosivt avslutningskapittel gir Harry Potter-serien magien tilbake, skriver avisens anmelder.

Tabloiden The Sun synes også det åttende og siste kapittelet er verdig det britiske øyrikets ære.

- En veldig bra film og en stor britisk suksesshistorie, skriver avisen.

- Vil gripe fansen Også i Hollywood høster filmen gode kritikker.

- Den mest suksessrike filmserien i historien får en tilfredsstillende konklusjon. Dette er en spennende og, for å si det mildt, massivt innholdsrik finale som vil gripe og være til stor glede for alle som har vært fan av serien fram til nå, skriver Hollywood Reporter.

Men det finnes også noen som ikke lar seg fullstendig gripe, og filmbransjebladet Variety savner den endelige forløsningen i den siste Potter-filmen.

- Filmen strømmer fram i et opptog av overveldende følelser, bare for å helt til slutt svikte under vekten av publikums forventinger. Det vil nok bli spilt tårer mens man vinker adjø til Galtvort, men katarsis forblir like utenfor rekkevidde.