Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Magisk Magisk

Stilleflytende, musikalsk skjønnhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Susanna er Susanna Karolina Wallumrød og hennes magiske orkester er stort sett Morten Qvenild på piano, cembalo, kirkeorgel, keyboard m.m. Disse to gir nærmest begreper som minimalisme og «less is more» nye dimensjoner. Susanna Wallumrød er nesten alene med sin sang på disse utvalgte låtene, skrevet av Leonard Cohen, Prince, Bob Dylan, Scott Walker, Sandy Denny m.fl.

Men hun er ikke alene. Qvenlid bidrar med sparsomme, distinkte akkorder og klanger bak den lyse, fagre, nesten fjerne vokalen. Framføringen er både sakte og stillferdig, i forhold til det meste, lyder denne plata som hvisking. Men det er vakkert og gir sanger som «Hallelujah» og «Don\'t Think Twice, It\'s All Right» et fornyende uttrykk, til tross for alle de versjoner som fins fra før. Trenger jeg sjelefred, kommer jeg til å spille denne plata. Gjerne i stummende mørke.