Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Magisk!

Sterk forsinket takket være regnvær av tropiske dimensjoner og påfølgende flom i manesjen kom Ny-sirkus-festivalen i gang på Kadett-tangen utenfor Sandvika i går kveld. Og hvilken åpning!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske Cirkus Cikör trollbandt et breddfullt sirkustelt med en makeløs og nyskapende blanding av sirkus, teater, dans, magi, komedie, pantomime og ikke minst rock'n roll fra det eksotiske sirkusorkesteret Urga.

Spøkelsestog

Forestillingen åpner med å la den trivielle virkeligheten bli invadert av fantastiske innslag. Hverdagen oppløses og snart er tilskueren passasjer på et spøkelsestog uten bremser.

Bizarre og komiske skikkelser dukker opp og utfører de mest merkverdige kunster. Her er ingen tradisjonell «Mine damer og herrer», ingen elefanter, lydige hunder eller hester som spiser sukkerbiter. Her utfoldes i stedet en surrealistisk forestilling der alt er mulig og alt er lov, uten kommentar, uten pauser.

Humor

Snart utføres de mest halsbrekkende øvelser oppunder takkronen, i neste øyeblikk utløser en absurd skikkelse hemningsløs latter. Det hele utfoldes som en mytisk drøm, en visjonær blanding av science fiction og middelaldersk torgteater.

Stikkordet er forsoning; groteske opptrinn blir avløst av forløsende humor og befriende rytmer.

I spennet mellom det virtuose og det klovnaktige utfolder de merkeligste artister sine kunster; balltriksere, slangemennesker, tryllekunstnere, jonglører, trapezartister, pyroteknikere, styltegjengere og linedansere.

I sum er forestillingen uendelig vakker. Cirkus Cikör utfolder sin kunst som en livsdyrkende satire over selve tilværelsen - den grenseløse.

FABELAKTIG: Det svenske såkalte nysirkus-truppen Cirkus Cikör inntok Norge med bravur seint i går kveld. I en hel uke utfolder de sin utrolige forestilling i Sandvika, som er første stopp på en omfattende verdensturné.