Magiske jazzvinder

Magic Pocket + Morten Qvenild = ganske magisk.

STERK DEBUT: Magic Pocket, her uten plategjest Morten Qvenild, da bandet fikk det store jazZstipendiet i Molde i 2009. Fra v. Daniel Herskedal, Erik Nylander, Erik Johannessen og Hayden Powell. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
STERK DEBUT: Magic Pocket, her uten plategjest Morten Qvenild, da bandet fikk det store jazZstipendiet i Molde i 2009. Fra v. Daniel Herskedal, Erik Nylander, Erik Johannessen og Hayden Powell. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det var stor stas under Moldejazz sommeren 2009 da den unge kvartetten Magic Pocket ble tildelt det store JazZstipendiet, og ikke mindre stas i fjor da Hayden Powell (trompet), Erik Johannessen (trombone), Daniel Herskedal (tuba) og Erik Nylander (trommer) kvitterte for prisen i en spesialkomponert festivalkonsert sammen med Trondheim Jazzorkester.

Nå er Magic Pockets debutalbum, «The Kabatic Wind», her (utgivelse i neste uke), med musikk av medlemmene pluss en gjest for anledningen, tangentmann og elektroniker Morten Qvenild (In The Country, Susanna & The Magical Orchestra).

Og - kryss i taket — bandet framstår som en original og vital tilvekst til den yngre norske jazzen, presentert på et album som vokser kraftig for hver gjennomspilling.

ÅPNINGSLÅTA, «Call Me Ishmael», er et langt crescendo og dertil en slags avantgardeblues eller -begravelsesmarsj à la første del av Louis Armstrongs berømmelige «New Orelans Function». Låta er signert bandet og Qvenild, og om denne raske koplingen til fortida er bevisst, skal være usagt (Powell og Herskedal spilte tradjazz i sine enda yngre år, kanskje de tre andre også?), men den er iallfall logisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer