Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Magnet

Vakkert, men ikke så vakkert som forrige gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Selv om det går litt kjapt i svingene, har Magnet nok en gang laget et album som smyger seg inntil hjerterøttene.

En tourniquet er en førstehjelpskompressor som festes rundt arm eller bein for å stoppe blødninger. Det er hardt, stramt og ubehagelig. Så når Even «Magnet» Johansen på låta «The Pacemaker» trygler «hold me like a tourniquet», er det en omfavnelse det ikke er lett å frigjøre seg fra. For å si det med The Everly Brothers (og Cher): Love hurts .

Og det er ingenting den norske folkesjela setter mer pris på enn bittersøt popmelankoli. I 2003 ble Magnets regnfylte «On Your Side» kåret til årets beste album i Dagbladet. Skiva var langsom og sår. På «The Tourniquet» beveger han seg derimot raskere i de musikalske gummistøvlene. Sammen med den amerikanske indiegutten Jason Falkner (og selvfølgelig Bergensprodusentene Jørgen Træen og Yngve Sæthre) eksperimenterer Magnet med uptempopop, countrysteminger og knitretet elektronikasekvenser. Åpningslåta «Hold On» lister seg først av gårde, før den løfter seg i et orkestralgrep som vil få Coldplay til å grine av sjalusi. På «Duracellia» slowdanser han med steelgitaren og «Believe» klinger av Radiohead/Mercury Rev-inspirasjon. Men selv om det til tider er helt nydelig (kanskje særlig på «I miss her so»), er det aldri så hjerteskjærende vakkert som på «On Your Side». Albumet mangler det lille ekstra til å vippe det over i søndagsklassikerhylla. Men pent, det er det så absolutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!