Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen debuterer som rapper: - Jeg er sjakkens arrogante badboy

VM-mesteren legger ned rim med Didrik Solli-Tangen og Mr. Pimp-Lotion.

FØLSOM (SJAKK)SPILLER: Magnus Carlsen debuterer som hiphop-artist. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FØLSOM (SJAKK)SPILLER: Magnus Carlsen debuterer som hiphop-artist. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Pimp L, hell noe dyrt i mitt glass

Når Carlsen er i bygget faller brikkene på plass»

For litt over to uker siden forsvarte Magnus Carlsen VM-tittelen mot Fabiano Caruana da han vant 3-0 sammenlagt etter tre av fire partier hurtigsjakk.

Nå gjør han seg bemerket på en ny arena, og debuterer som rapper sammen med Thomas Thrap Huse, bedre kjent som rapperen Mr. Pimp-Lotion. Med på låta er også sanger Didrik Solli-Tangen.

Låta «Hvem Stjal Spenolen?» består av hele tretten vers, av både rappere, privatpersoner, «Stjernekamp»-deltakere og stormestere i sjakk.

Carlsen rapper blant annet:

«Jeg er sjakkens arrogante badboy
Brettspillets mest relevante badboy»

Krimgåte

Thrap Huse forteller om den dramatiske krimgåten som danner utgangspunktet for låta til Dagbladet.

- Det har seg sånn at jeg har et varemerke som er en stor Spenol-flaske. Forrige jul hadde vi julekonsert, og da ble den frastjålet. Også tenkte vi at dette må vi komme til bunns i.

Det var under framførelsen av låta «Baris» at forbrytelsen fant sted. Publikum trakk opp på scenen i hopetall. I kaoset stjal noen den berømte Spenol-flaska, som ifølge Thrap Huse er av uvurderlig affeksjonsverdi.

Han måtte handle raskt. Neste steg var å mobilisere massene gjennom podkasten «Lotion & Smestad».

- Vi fikk folk som var på konserten til å stille opp som «vitner» i låta. Vi lot dem komme med teorier om hvem de tror har stjålet den, eller benekte at de selv hadde gjort det.

Han forteller at flere av dem som er med på låta, ikke har tidligere erfaring som artister.

- Det er hovedsakelig privatpersoner, så det er ganske komisk. Det ble en ganske annerledes låt. Litt forskjellig, hva skal man si, nivå.

Han understreker at alle har skrevet versene sine selv.

- Det er så mange morsomme ideer og rare flows. Det er en skikkelig gladlåt, sier han.

Mesterhjerne

Etter hvert som versene rant inn, forsto Thrap Huse at de ikke kom nærmere å løse mysteriet. De trengte en mesterhjerne.

- Jeg hadde fått med meg at Magnus Carlsen hører på podkasten vår, og han har vært på konsertene våre. Han har også spilt musikken vår i live sjakk-stream. Så jeg kontakta ham, og han var umiddelbart helt gira, sier han.

Kort tid etter troppet Carlsen opp i studio.

Thrap Huse sier at selv om mange kanskje oppfatter sjakkspillere som «sidrumpa», var inntrykket hans av Carlsen et helt annet.

- Alt bare oste selvtillit, og han var veldig trygg på seg selv. Det overrasket meg veldig. Jeg må gi ham honnør for den utrolige fete innstillingen han hadde. Jeg er ganske sikker på at få i hans situasjon hadde hatt selvironien til å bli med på noe sånn. Det er ganske ute av komfortsonen, vil jeg tro.

- Bare humor

- Var Carlsen bekymra for linjer som «jeg trenger inn i tarmen til Gaute fra Farmen», som noen sier et annet vers? Eller linja om pistoler som er skaffa fra «Kristin og Lars»?

- Jeg tror alle som hører denne låta merker at dette er med glimt i øyet, og ikke er annet enn humor. Det hadde han ikke noen bekymring for nei. Gaute fra farmen er dessuten firmenningen min, så han går god for dette.

For kort tid siden lagde Thrap Huse låta «Begynte på bunnen», om forretningsmannen Kjell Inge Røkke. Røkke står også på lista over personer han gjerne skulle hatt med i studio.

- Jeg tror han er litt som Carlsen. Jeg tror han hadde kommet inn med en aura av selvtillit og vist hvor mikrofonen skal stå. Ellers, kanskje Northug? Han har allerede et bra rapnavn: «Nor-Thug». Det høres ut som en homie av Tupac, sier han.

Han avviser at gjesteversene fra Carlsen og Solli-Tangen er et PR-stunt.

- Hadde det vært en kommersiell baktanke å ha med kjendiser, hadde vi ikke laget en så sær og spesiell låt. De som vil høre Carlsen, må lide seg gjennom tolv vers av diverse amatører først. Det er ikke spesielt radiovennlig. Det er pur musikkglede, som vi har hatt det skikkelig moro med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!