Magnus Carlsen i historisk kamp mot Donald Duck

Sjakkmesterskap i Andeby.

SJAKKTHRILLER I ANDEBY: Slik ser det ut når Donald Duck utfordrer Makspuls Clarsyn (Magnus Carlsen) mens sjakkreporter Fjas Olav Blahblahlum (Hans Olav Lahlum) kommenterer. Tegning: Egmont Publishing
SJAKKTHRILLER I ANDEBY: Slik ser det ut når Donald Duck utfordrer Makspuls Clarsyn (Magnus Carlsen) mens sjakkreporter Fjas Olav Blahblahlum (Hans Olav Lahlum) kommenterer. Tegning: Egmont PublishingVis mer

I denne ukas utgave av Donald Duck møter vi verdens beste sjakkspiller - i Andeby.

- En stor ære Det er Donald-forfatter Knut Nærum og Donald-tegner Arild Midthun som har skrevet Magnus Carlsen inn i det som skal bli en rysare av en sjakkthriller med selveste Donald Duck.

- Jeg er veldig glad i Donald.

- Det er en stor ære for meg å bli tegnet i en Donald-historie. Og attpåtil være med å skrive den, sier Magnus Carlsen i en pressemelding fra Egmont Publishing.

- Et vellykket sjakktrekk Sjakkmesteren har vært Donald-fan helt siden faren leste bladet for ham som treåring. Gjennom karrieren har han ofte brukt Donald til å koble av mellom sjakkpartiene. Senest under forrige VM-kamp mot Annan, som har fått navnet Andand i Andeby.

SELVSIKKER AND: I kjent selvsikker stil ankommer Donald sjakkmesterskapet. Tegning: Egmont Publishing
SELVSIKKER AND: I kjent selvsikker stil ankommer Donald sjakkmesterskapet. Tegning: Egmont Publishing Vis mer

- Det var et vellykket sjakktrekk å få med Magnus på dette.

- Vi visste han var ihuga Donald-fan, dessuten hadde han rykte på seg for å være både klok og morsom. De gode ryktene stemte, Magnus har bidratt mye underveis, både med artige innspill og smarte sjakkreferanser, sier Donald-redaktør Marius Horn Molaug i en kommentar.

Ga Magnus mersmak Makspuls Clarsyn, som er er navnet på Magnus Carlsen, er på besøk i Andeby for å spille oppvisningskamper og utfordres av Donald Duck, Andebys selverklærte sjakkgeni. Partiet kommenteres av sjakkreporter Fjas Olav Blahblahlum (Hans Olav Lahlum) og utvikler seg til å bli et av verdenshistoriens mest dramatiske.

- Det har vært en spennende prosess å følge historien fra idéstadiet til ferdig verk.

TENKEHATT: Det ser ut til at Magnus Carlsen må ha hjelp av Petter Smarts tenkehatt i sjakkampen mot Donald Duck. Foto. Egmont Publishing
TENKEHATT: Det ser ut til at Magnus Carlsen må ha hjelp av Petter Smarts tenkehatt i sjakkampen mot Donald Duck. Foto. Egmont Publishing Vis mer

- Jeg kjenner godt til Donald-universet, så det var ganske enkelt for meg å sette meg inn i motivasjonen til figurene underveis. Det var særlig gøy å få tøyse med et par av konkurrentene mine. Jeg ønsker å lage flere Donald-historier i framtid, hvis Donald vil ha meg da, avslutter Magnus Carlsen.

Ut i verden I den enskelske utgaven av Donald-bladet heter Magnus Carlsen Madmoves Calmson. Det dukket opp mange alternative Donald-navn for Magnus underveis. Både Mangesuss Clarsyn, Mageplask Clarsen, Magnus Littav N. Kar L. Sen og Mattnus Sjakksen ble diskutert.

Historien skal trykkes i mange land.

Blant annet skal Sverige, Danmark, Island, Finland, Østerrike, Sveits, Polen, Indonesia og Tyskland gi ut denne historiske sjakkkampen i Andeby.