Mah-Rukh Ali slutter i TV 2 etter 10 år. 
Mah-Rukh Ali slutter i TV 2 etter 10 år. Vis mer

Mah-Rukh Ali slutter i TV 2

TV 2-nyhetsankeret går over til NRK

(Dagbladet): Etter 10 år i TV 2 blir Mah-Rukh Ali ny distriktsredaktør for NRK i Buskerud, skriver NRK.

Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Buskerud får egen distriktsredaktør.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali til NRK.

- En knallsterk journalist

Regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan, forteller til Dagbladet at hun er kjempeglad for at Ali takket ja til stillingen.

- Det har vært en lang prosess fra stillingen ble utlyst, men vi håpet jo at Mah-Rukh ville komme tilbake til NRK etter 10 år, sier Engan og legger til:

- Hun er en fantastisk person både privat og på jobb, en knallsterk journalist som vi er sikker på kan heve nivået på distriktkontoret i Buskerud enda ett hakk.

Engan forteller at NRK har høye ambisjoner for distriktskontorene i hele landet, og med Mah-Rukh i en redaktørstilling vil dette gjøre distrikskontorene enda sterkere.

-Jeg tror Mah-Rukh vil bli et sterkt ansikt uttad som både på distrikt- og nasjonalt nivå kan få til mye spennende fremover.

Vært i NRK før

Ali startet sin karriere i NRK Dagsnytt i 2003, og kom til Dagsrevyen som reporter i 2005. Hun har også erfaring fra Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen.

I 2006 ble hun ansatt i NRK som Norges første nyhetsanker med flerkulturell bakgrunn i en riksdekkende nyhetssending.

Høsten samme år gikk Ali til TV 2, og ledet senere den første ordinære sendingen på TV 2 Nyhetskanalen sammen med Terje Svabø.

Allerede som 14-åring skrev Ali boken «Den sure virkeligheten», som handler om å vokse opp som ung, muslimsk jente i Norge -det å føle seg norsk, men bli behandlet annerledes.

Dagbladet har i dag forsøkt å kontakte Mah-Rukh Ali uten å lykkes.