Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Mahmood, hvor vanskelig kan det være?

Åpent brev til Ap-politiker Khalid Mahmood.

SKAPER REAKSJONER: Oslo Arbeiderpartis Khalid Mahmood er ikke streng nok med reaksjonære mullaer, mener det norsk-pakistanske miljøet. Foto: Rolf Øhman / NTB Scanpix
SKAPER REAKSJONER: Oslo Arbeiderpartis Khalid Mahmood er ikke streng nok med reaksjonære mullaer, mener det norsk-pakistanske miljøet. Foto: Rolf Øhman / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjære Khalid Mahmood! Først vil vi gjerne fortelle deg at du er en svært dyktig politiker. Uansett hvor langt ned på Oslo Arbeiderpartis kommunevalgliste du blir plassert, klarer du jammen å komme deg inn i Oslo bystyre gang på gang. I 2011, da du stod som nummer 65, det vil si på sisteplass, klarte du mot alle odds å karre deg opp til en plass i Oslo bystyre.

Til nettavisen i 2011 forklarte du at din suksess er bygd på «å være i kontakt med velgerne, å holde seg blant folket». Videre hevdet du at du hadde «snakket til velgere i moskeene på fredager». Ut ifra et politikerperspektiv er det er ingen som bebreider deg for å snakke med velgere eller andre i moskeen. Tvert imot, det er fornuftig at politikere forsøker å bygge bruer til andre. Men Mahmood, et sted går grensen.

Imam Nehmat Ali Shah har deltatt i støttemarkering for den islamistiske morderen Mumtaz Qadri, ikke bare i Norge, men også i Pakistan. Videre har Shah gjort det klart i Aftenposten at han støtter Pakistans blasfemilov, og at han og andre imamer har krevd ovenfor den Pakistanske ambassadøren, at denne loven ikke fjernes. Dette er enda et punkt i Shahs avskyelige «merittliste» som også blant annet inneholder antisemittiske uttalelser. Derfor holder det ikke å kalle Shahs oppførsel som kun «idiotisk opptreden», slik du gjorde i ditt svar til Oslo Frps Aina Stenersen. Eller at du prinsipielt mener at «politikere ikke skal løpe rundt og proklamere hvem som skal stå i en stilling og hvem som ikke skal».

Mahmood, hvor vanskelig kan det være å kreve at Shah, som har deltatt i støttemarkeringer for en islamistisk drapsmann, og som har kommet med antisemittiske uttalelser, vurderer sin stilling? Shah er imam for Norges største moske. Hans holdninger og opptreden skader integreringen, og øker fordommene mot folk som deg og oss. Du har tidligere uttalt til BBC at muslimer stigmatiseres og fremstilles som «en trussel mot samfunnet». Det har du helt rett i Mahmood! Og denne stigmatiseringa rammer ikke bare muslimer, men alle som kan mistenkes for å være muslimer. Det rammer våre brødre, søstre, fedre og mødre. Problemet er bare at du nå bærer bensin til islamofobenes bål når du ikke engang makter å kreve at Shah vurderer sin stilling. Det er heller ikke rart at Frp og Stenersen, som du elegant påviser at sitter i et glasshus, prøver å utfordre deg på det. Og hun blir nok heller ikke den siste.

Og du viderefører en politisk tradisjon som er i ferd med å ødelegge ditt opprinnelige hjemland Pakistan. Det er en kjent sak at pakistanske mainstreampolitikere allierer seg med politisk-religiøse og sekteriske krefter. Disse har i sin tur påtvunget det pakistanske samfunnet sin destruktive versjon av islam, en versjon som de som stigmatiserer og fremstiller muslimer som en trussel også anser som den eneste sanne.

Kampen mot muslimhatere går hånd i hånd med kampen mot reaksjonære imamer.

Så Mahmood, taushet er ikke alltid gull.

Vi krever transparente og demokratiske prosesser i moskeer, og imamer som snakker norsk, og som er for frihet, likestilling og menneskerettighetene. Og vi krever at du, Mahmood, og andre politikere som er tilknyttet religiøse menigheter, ikke bare taler reaksjonære mullaer og andre midt imot, men også jobber aktivt for å få dem kastet.

Mustafa Hussain, Nayab Wain, Shabana Rehman Gaarder, Mohsin Bashir, Sofia Rana, Sabrina Bashir Ahmad, Yasmin Walayet, Hassan Anjum, Hasnain Shah, Shan Mohammed, Roshinay Khalid, Maria Khan, Huma Farooqi, Sadia Ahmed, Farrah Ghazanfar, Saleem Sultan, Romeo Suleman, Fozia Malik, Amer Mahdi, Omer Naseer Ahmed, Aneela L. Ali, Tariq Shah, Shezhad Khan, Mubarik Ahmad, Fozia Gondal, Nadeem Ullah (Nad Jee), Iklaque Khan, Asim Ahmad, Babar Razzaq, Sumbal Akhtar, Sajila Anwar, Hamza Sultan, og Mohammad Anwar.

Hele Norges coronakart