Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Maia & Kaia»

Av Ingeborg Wie Henriksen.

|||PRESENTASJON:

Maia & Kaia handler om to passe upopulære jenter i ungdomsskolealder. De prøver å finne sin plass i klasserommet med å tøffe seg for guttene, smiske med jentene og erte de som er midre populære enn de selv.

Vennskapet deres handler om å klatre på hverandre for å sakte men sikkert kunne stige i gradene og oppnå populæritet. Så å si alle i serien er enten onde eller idioter. Vi følger også den nyutdannede læreren Steinar på hans selrealiseringsferd fra den kuleste gutten i gata, til kjip gamling.

Serien har ikke noen spesiell moral, men ser på tenårene med et skråblikk og en viss ironisk distanse. Humoren er til tider slem, men den reflekterer også  virkeligheten sånn som den ofte er.

Serien er sterk fordi den har et bredt persongalleri og er satt i et miljø som inviterer til mange situasjoner. Gutter, intriger, klasseturer, The Breakfast Club, julebord, skolefag, rampestreker er bare noen av temaene som ligger og bobler inne i hodet mitt.

Jeg kommer ikke til å la jentene bli eldre eller smartere, og oppgir derfor ingen alder på dem i serien. Oppførselen deres dekker alderstrinnet 11-17 år, og jeg lar de noen ganger fungere som talerør for meg selv.

De første femten stripene er delvis en introduksjon av seriens persongalleri, og jeg legger opp områdene for handling. Klasserommet, skolegården, lærerværelset, pikerommet, kjøpesenteret og skolevegen.

image: «Maia & Kaia»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media