Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maiden disser Metallica

Du kan laste ned den neste Iron Maiden-skiva fra nettet. På en betingelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det pompøse metallbandet Iron Maiden spilte for et smekkfullt Oslo Spektrum i går. I dag fylles hallen på nytt. Totalt 17 000 nordmenn har lagt nesten fire hundre kroner på bordet for å høre sine rockehelter. Bandet lever fortsatt på fansen.

Det er vokalist Bruce Dickinson fullstendig klar over. Derfor gjorde han en avtale med publikum i går før han spilte den uutgitte låta 'Wildest Dreams' fra det kommende albumet 'Dance Of Death'.

- Albumet er ikke kommet ut ennå, men bare ta frem deres små digitale opptakere, mp3 spillere, mobiltelefoner eller hva dere vil. Legg den ut på internett, spre den verden rundt. Men på en betingelse. Når dere hører på det nye albumet, dersom dere liker det, bruk det det koster å kjøpe tre øl på å kjøpe plata i butikken. Det er det som holder oss i live. Dersom dere ikke liker plata, bare glem det, sa han til endeløs jubel fra fansen.

- Vi er ikke som Metallica, la han til.

Bandet Metallica ble både kjent og lite populære blant enkelte da de gikk hardt ut mot mp3 og musikk på Internett for tre år siden. Det gikk så langt at metallbandet frontet en rettssak platebransjen anla mot den kjente fildelingstjenesten Napster som nå er historie.

Men Dickinson er kanskje ikke helt oppdatert. Metallica har endret holdning på de tre årene som har gått. Faktisk har de lagt ut tre hele konserter i mp3-format pluss en haug med annet digitalt snacks gratis tilgjengelig på nett for de som kjøper den nye skiva 'St. Anger'. Platen har vært på toppen av salgslistene i USA og flere andre land.

<B>HELT:</B> Vokalist Bruce Dicikinson ga fansen det de hadde kommet for. Her veiver han med det britiske flagget under konserten i går.