Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

MaiJazz

Hjertelig møte med «Cubas Edith Piaf» og et glimrende band.

STAVANGER (Dagbladet): Buena Vista-feberen steg til godt over 40 grader i Stavanger i går kveld da Cubas store lille Omara Portuondo og 11 glimrende musikere startet tidsmaskinen.

På sin 70-årsdag tok Omara oss tilbake til den gang en slager var en slager med smektende melodi og enda mer smektende tekster om kjærlighet, lidenskap, savn og hjertets sorg, og hun gjorde det med vibrerende vokalprakt og en flørtende sceneopptreden som tross alderens begrensninger på trinn og vrikk hadde sin sensuelle verdighet i behold.

Mye av repertoaret var hentet fra hennes nye CD, med den vakre habaneraen «Mariposita de primavera» som et fløyteduettmykt høydepunkt. Sammen med ildfulle trompetsoli og eggende håndtrommerytmer førte den til høy stemning og tordnende applaus som takk for en musikk som både er naiv og intrikat, men mest av alt varm, ujålete og medrivende.

Og som ble stramt og strålende spilt av Omaras eget orkester, der svarte dresser og hvite sixpencer var på plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling