«Game of Thrones»:

Maisie Williams om Aryas store øyeblikk

- Jeg trodde først det var en spøk, sier «Game of Thrones»- skuespilleren om episodens store overraskelse. OBS: Spoilere!

NB! SPOILERE: Tronetid-panelet har delte meninger om det som kanskje var den største overraskelsen i episode to av finalesesongen av «Game of Thrones». Vis mer

«Game of Thrones» sesong åtte er godt i gang. Natt til mandag ble andre episode av den ekstremt populære fantasyserien gjort tilgjengelig hos strømmetjenesten HBO Nordic.

Fansen har allerede begynt å plukke episoden fra hverandre, bit for bit, og som alltid er det noen scener som blir viet større oppmerksomhet enn andre.

SPOILERADVARSEL: For ikke å ødelegge for dem som ikke har fått sett den ferskeste episoden, venter vi litt med å komme til hovedpoenget i saken. Har du sett den, scroll litt ned, så får du alle de saftige detaljene.

Se Dagbladets TV-talkshow «Tronetid» her.

- En spøk?

Til Entertainment Weekly har Maisie Williams, som spiller Arya Stark, fortalt om øyeblikket da hun fikk lese manuset til denne episoden, og innså hva det var hun skulle gjøre.

Det var skuespillerkollega Sophie Turner (Sansa Stark) som først oppdaget den brennhete detaljen, og som deretter ringte Maisie Williams i all sin hast med klar beskjed: «Les det!». Der sto det svart-på-hvitt at Arya skulle ha sex for første gang.

Men Williams trodde ikke det var sant, ettersom serieskaperne David Benioff og Dan Weiss tidligere hadde sendt ut falske manus. Blant annet skal Kit Harington ha fått tilsendt manus til en falsk scene i den første sesongen, der ansiktet hans ble fullstendig vansiret.

- Jeg trodde først det var en spøk. Jeg sa: «den var god». Men de svarte: «nei, vi har ikke gjort det i år». Åh, faen!, forteller hun til Entertainment Weekly.

Naken eller ikke?

Arya og smeden Gendry, som er Robert Baratheons løsunge, har hatt en god tone helt siden de møttes mot slutten av sesong én. Da var imidlertid Arya kledd ut som en gutt, og kalte seg «Arry». Det var ikke før i sesong to at hennes sanne identitet ble avslørt, og Gendry hjelper henne med å holde hemmeligheten.

Da Maisie Williams omsider kom til leseprøvene, skjønte hun at dette faktisk kom til å skje. Arya skulle faktisk ha sex med Gendry natta før det store slaget om Winterfell.

Men 22 år gamle Maisie Williams var bare 11 år da hun begynte i «Game of Thrones», og nå kom det store spørsmålet: Skulle hun være naken foran kamera?

- David og Dan sa jeg kunne vise så mye eller så lite som jeg ville. Så jeg holdt meg selv ganske privat. Jeg tror ikke det er viktig for Arya å flashe heller. Dette handler ikke egentlig om det. Nå har jo alle andre i showet gjort det også, så …

 
Tronetid - Dagbladets «Game of Thrones»-program
Offentlig gruppe · 295 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Endelig kommer avslutningen på en av tidenes største tv-suksesser. Følg avslutningen av «Game of Thrones» med oss i Dagbladet. Vi lover analyser, for...
 

- Ikke i dag

I første episode av sesong åtte blir de to gjenforent, og seerne kunne raskt se at det var en flørtete tone mellom dem. I episode to skjer det endelig. Det er Arya som tar initiativet.

- Jeg vil vite hvordan det føles før det skjer, sier hun, og sikter til at hun vil vite hvordan det er å ha sex før hun muligens dør i kamp mot en enorm hær med daudinger.

NB! SPOILERE: Endelig får vi svar på noe av det «Game of Thrones»-fansen har lurt mest på, men Tronetid-panelet innrømmer at de er skuffet over innholdet i avsløringen. Vis mer

Det Williams synes var aller mest viktig med scenen, var hva den betydde for karakteren hennes. Arya har brukt årevis på å trene, og vente på hevn. Men sammen med Gendry hadde hun ei natt der hun kom i kontakt med sin egen menneskelighet igjen.

- Det var veldig interessant, fordi det er et veldig menneskelig forhold for Arya. Dette er noe hun har holdt seg unna, en følelse vi aldri har sett henne komme borti før. David og Dan sa: «Det er verdens undergang, hva annet skal hun gjøre?». Dette kan være et øyeblikk der Arya aksepterer at hun skal dø i morgen - som hun aldri gjør ellers, sier Williams og viser til en av Aryas mest kjente og kjære replikker: «Not today», eller «Ikke i dag».

- Jeg elsker deg

Arya og Gendry har ikke sett hverandre siden sesong tre, da Gendry valgte å bli med Brotherhood without Banners. Arya tilbød seg å bli familien hans, om han ville. Men Gendry svarte med å si at hun er en adelskvinne, og at klasse alltid vil holde dem atskilt.

I et intervju med Rolling Stone Magazine fra 2013, forteller Maisie Williams at hennes replikk fra da de skiltes skulle være Aryas måte å vise følelser på.

- Da jeg spilte inn den scenen sa regissører Alex Graves til meg: «Når du sier den siste replikken, "jeg kan være din familie", si det som om du skulle sagt: "jeg elsker deg"». Og det var det opptaket de brukte, sa hun, ifølge Refinery.