Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maj Britt for voksne

Maj Britt Andersen er barnas store stjerne. Åtte barneplater, utallige barneforestillinger og fire serier for Barne-TV har gitt henne en hærskare av små fans. Først etter at hun fikk barn selv, kom behovet for å lage ei voksenplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Spennende å prøve noe nytt. Jeg har jo holdt på med barneplater noen år. Nå opplever jeg at kule 18-åringer med pilsen i ene hånda og røyken i andre kommer bort og vil snakke om «Folk er rare»! humrer Maj Britt.

Samme lynnet

- Men vi har ikke glemt ungene. Trond Brænne, Geir Holmsen og jeg er i gang med neste barneprosjekt, forteller hun.

Ektemannen Geir Holmsen har også laget musikken til voksenplata «Vinterkropp», mens poeten Ove Røsbak har skrevet tekstene.
- Ove er fra samme strøk som jeg, bare på den andre sida av Mjøsa, så vi har det samme lynnet. Jeg spurte ham for noen år siden om han kunne tenke seg å skrive noen tekster til meg, og snart begynte de å dumpe ned i postkassa. Geir satte musikk til, og det spesielle er at alt er skrevet for meg.

Seriøse tekster

Fem år er gått siden Maj Britt ga ut Prøysen-plata «Kjærtegn»,som også var beregnet på et voksent publikum.

- Selv om uttrykket blir et annet når jeg synger seriøse tekster, så hører ungene at det er Maj Britt. På mange av konsertene vi holdt med «Kjærtegn»-materialet, var det masse unger. Stakkars, det ble sikkert litt kjedelig for dem. Denne gangen har vi tenkt oss en litt mer bokkafé-stil, hvor Ove leser tekster og jeg synger, sier Maj Britt.

Og når Ove bare blir ferdig med sin Rolf Jacobsen-biografi bærer det ut på veien med de to.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!