Maja Lunde lanseres stort i Sverige - både med voksenbok og barnebok

Lundes roman «Bienes historie» gjorde braksuksess i fjor. Nå satser et svensk forlag stort på både den og barnebok-serien «Verdens kuleste gjeng».

SKRIVER FOR VOKSNE OG BARN: Maja Lunde slo gjennom med et brak med romandebuten «Bienes historie» i fjor. Til høsten skal både den og barnebok-serien hennes «Verdens kuleste gjeng» lanseres i Sverige. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SKRIVER FOR VOKSNE OG BARN: Maja Lunde slo gjennom med et brak med romandebuten «Bienes historie» i fjor. Til høsten skal både den og barnebok-serien hennes «Verdens kuleste gjeng» lanseres i Sverige. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er det svenske forlaget Natur og Kultur som har kjøpt alle tre barnebøkene i «Verdens kuleste gjeng»-serien.

I fjor sikret de seg Bokhandlerprisen-vinnende «Bienes historie», og nå følger de opp med Lundes barnebok-serie.

- At de kjøper en trebokspakke er veldig moro. Det er litt ekstra gøy når de faktisk kjøper flere på én gang, det viser at de skal satse litt ordentlig, sier en strålende fornøyd Lunde.

Både «Bienes historie» og første bok i «Verdens kuleste gjeng»-serien treffer svenske bokhandler til høsten.

Vant Bokhandlerprisen «Bienes historie» ble lansert i juni i fjor til strålende anmeldelser, også her i Dagbladet. Boka vant Bokhandlerprisen i november, og er solgt til 15 land.

Lunde begynte å skrive på «Verdens kuleste gjeng» i 2014, og i disse dager er tredje bok i den humorfylte serien lanseringsklar i Norge.

- Hva handler bøkene om?

- De handler om fire syvendeklassinger, to jenter og to gutter, som har en gjeng. De er ikke verdens kuleste, men de strever veldig for å bli sett på som det de kaller for kule, sier Lunde.

- De setter i gang veldig mye forskjellig, men trenger egentlig bare forstå at de ikke trenger å være kule - de trenger bare å være seg selv.

- En grei avtale Lundes agent Eirin Hagen sier til Dagbladet at Sverige er et av de vanskeligste landene å selge bøker til.

- Så når norske forlag får plassert bøker på svenske forlag er det «wow». Det har alltid vært sånn at svenskene ikke kjøper inn så mye norsk litteratur. Det gjelder alle sjangre. Derfor er det ekstra hyggelig at de har fått øynene opp for Maje Lunde, som er et slags multitalent.

BARNEBOK-SAMARBEID: Hanne «Tegnehanne» Sigbjørnsen har illustrert bøkene i «Verdens kuleste gjeng»-serien. Her er hun og forfatter Maja Lunde sammen med de fire hovedpersonene i bøkene. Foto: Kagge forlag
BARNEBOK-SAMARBEID: Hanne «Tegnehanne» Sigbjørnsen har illustrert bøkene i «Verdens kuleste gjeng»-serien. Her er hun og forfatter Maja Lunde sammen med de fire hovedpersonene i bøkene. Foto: Kagge forlag Vis mer

Hagen vil ikke kommentere hva Lundes avtale med Natur og Kultur er verdt i kroner og øre.

- Det er blitt en grei avtale, er alt agenten vil si.

Hagen forteller imidlertid at det svenske forlaget synes at «Verdens kuleste gjeng» er en varm og unik historie.

- De sier at det er fint at det handler om en gjeng som er så ukule at de bare blir kule. Og det at Natur og Kultur velger å kjøpe de tre første bøkene som er kommet i serien viser at de satser. Det er nok ikke den siste tittelen av Maja de kjøper.

Skriver ny bok Lunde røper at hun allerede er i skrivinga av bok nummer fire i «Verdens kuleste gjeng»-serien.

Men først skal den kule ukule gjengen lanseres hos söta bror.

- Forlaget skriver jo at de synes dette er veldig fint, og tror at det kan treffe mange, også i Sverige. Jeg gleder meg til å sende gjengen ut i verden, avslutter Lunde.
 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer