Maja Lunde lanseres stort i Sverige - både med voksenbok og barnebok

Lundes roman «Bienes historie» gjorde braksuksess i fjor. Nå satser et svensk forlag stort på både den og barnebok-serien «Verdens kuleste gjeng».

SKRIVER FOR VOKSNE OG BARN: Maja Lunde slo gjennom med et brak med romandebuten «Bienes historie» i fjor. Til høsten skal både den og barnebok-serien hennes «Verdens kuleste gjeng» lanseres i Sverige. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SKRIVER FOR VOKSNE OG BARN: Maja Lunde slo gjennom med et brak med romandebuten «Bienes historie» i fjor. Til høsten skal både den og barnebok-serien hennes «Verdens kuleste gjeng» lanseres i Sverige. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er det svenske forlaget Natur og Kultur som har kjøpt alle tre barnebøkene i «Verdens kuleste gjeng»-serien.

I fjor sikret de seg Bokhandlerprisen-vinnende «Bienes historie», og nå følger de opp med Lundes barnebok-serie.

- At de kjøper en trebokspakke er veldig moro. Det er litt ekstra gøy når de faktisk kjøper flere på én gang, det viser at de skal satse litt ordentlig, sier en strålende fornøyd Lunde.

Både «Bienes historie» og første bok i «Verdens kuleste gjeng»-serien treffer svenske bokhandler til høsten.

Vant Bokhandlerprisen «Bienes historie» ble lansert i juni i fjor til strålende anmeldelser, også her i Dagbladet. Boka vant Bokhandlerprisen i november, og er solgt til 15 land.

Lunde begynte å skrive på «Verdens kuleste gjeng» i 2014, og i disse dager er tredje bok i den humorfylte serien lanseringsklar i Norge.

- Hva handler bøkene om?

- De handler om fire syvendeklassinger, to jenter og to gutter, som har en gjeng. De er ikke verdens kuleste, men de strever veldig for å bli sett på som det de kaller for kule, sier Lunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer