Anmeldelse: Madrugada - «Chimes At Midnight»

Majestetisk fra Madrugada

Innfrir forventningene på sitt første album på 14 år.

HOLDER FANEN HØYT: Jon Lauvland Pettersen (f.v.), Sivert Høyem og Frode Jacobsen i Madrugada lanserer fredag «det vanskelige sjettealbumet», men har lite å frykte. 4. og 5. februar spiller de for tilsammen 3000 i Oslo Spektrum. Foto: Knut Aaserud
HOLDER FANEN HØYT: Jon Lauvland Pettersen (f.v.), Sivert Høyem og Frode Jacobsen i Madrugada lanserer fredag «det vanskelige sjettealbumet», men har lite å frykte. 4. og 5. februar spiller de for tilsammen 3000 i Oslo Spektrum. Foto: Knut Aaserud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Madrugada var i et tiår ett av Norges største band, og gjenforeningen for tre år siden, elleve år etter at de ga seg, var særdeles vellykket. Det som skulle være et par konserter i Oslo Spektrum med utgangspunkt i 20-årsjubileet for det mektige debutalbumet «Industrial Silence», ble til nærmere 100. Nå er de tilbake med sitt første studioalbum på 14 år og konserter i Oslo Spektrum (med 1500 publikummere) 4. og 5. februar. En lengre turné er planlagt.

Ferdig før lockdown

Madrugada ville spille mer, og da ville de spille inn ny musikk også. Bandet rakk akkurat å fullføre innspillingen av «Chimes At Midnight» på to knappe uker i det renommerte Sunset Sound-studioet i Los Angeles i slutten av februar 2020 før pandemien satte inn. Teknologien gjorde det mulig å spille inn pålegg i sanntid, med produsent Kevin Ratterman og teamet hans i USA og musikerne i Oslo.

Mistet gitaristen

Madrugada gjorde i 2008 en siste turné før de gikk hver til sitt som følge av at bandmedlem Robert Burås døde i 2007 - samtidig som de var i studio for å spille inn sitt forrige album, bare kalt «Madrugada». Prosjektet ble ferdigstilt og gitt ut i januar 2008 og avsluttes symboltungt med akustiske «Our Time Won't Live That Long», den eneste låten Burås har hovedvokal på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer