Anmeldelse Snøfall på NRK

Måk vei for «Snøfall»: En nesten fullkommen julekalender

Julestemning etter klassisk oppskrift.

STEMNINGSFYLT: Pil (Kevin Haugan), Selma (Siri Skjeggedal), Frida (Charlotte Myrset) og Julius - selveste julenissen (Trond Høvik) i NRKs nye julekalender. Foto: NRK
STEMNINGSFYLT: Pil (Kevin Haugan), Selma (Siri Skjeggedal), Frida (Charlotte Myrset) og Julius - selveste julenissen (Trond Høvik) i NRKs nye julekalender. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne jula må NRK få slippe mer mas om «Jul i Skomakergata». Måk vei for «Snøfall»: En nesten fullkommen julekalender, som garanterer julestemning for hele familien.

Det vil si, hvis resten av serien lever opp til hva de første seks episodene lover, for mer har vi ikke fått lov til å se foreløpig. Men det skal godt gjøres å spolere dette.

«Snøfall» er en klassisk fantasyserie i tradisjonen etter «Harry Potter» og «Narnia»: Et barn fra en nokså normal verden kommer over en portal til en langt mer magisk en, fylt med latter og peisvarme, men også ulmende fare. Her er den magiske verdenen selve julenisselandsbyen, og barnet som kommer dit viser seg å være halvt nisse.

Grå virkelighet

Utgangspunktet for serien er altså ikke veldig originalt, og den bruker alle de kjente grepene i boka for å engasjere oss. Men det er så godt gjort! Det virker som om serieskaperne får til absolutt alt de prøver på i de første episodene. Klipp, scenografi, musikk og skuespill - alt sitter.

Niårige Selma (Siri Skjeggedal) har vokst opp i en verden som ligner vår, men med et sovjetgrått åttitalls-tilsnitt, med respatexbord og lagerfrakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer