Makaber maktkamp

Originalt og grotesk om maktkampen mellom to søstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er en befrielse når man en sjelden gang har en helt original fortelling i hendene. Gøhril Gabrielsens roman nummer to, «Svimlende muligheter, ingen frykt», er en slik roman.

Den lille boka handler om to søstre på middagshøyden. De bor avsondret, omgitt av øde vidder. Den ene er invalid og må pleies av den andre. Søstrene utholder så vidt den stusselige tilværelsen, men så kommer kjærligheten mellom dem, i form av en mann. En makaber maktkamp begynner.

Ilske sabotører

Gabrielsen debuterte for to år siden, med romanen «Unevnelig hendelser» – en stille fortelling med tragiske undertoner. Handlingen i årets bok er også bedrøvelig, men Gabrielsen smir alt sammen til en underholdende roman.

Fortelleren er den yngste søsteren. En infeksjon gjorde henne lam fra livet og ned som barn, og hun har siden blitt tatt hånd om av søsteren, Ragna. De har utviklet et bitter-besk forhold preget av sinne og onde følelser, og plager hverandre så godt det lar seg gjøre. De trenerer og saboterer hverdagen for hverandre.

Så dukker John opp, og alt blir langt verre. Plutselig er de tre i ringen, og fortelleren gjør alt hun kan for å forpurre kjærligheten mellom John og Ragna. Turtelduene på sin side har ett mål for øye: Å bli kvitt det krevende utysket; fortelleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer