Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Make america USA again #§§

Hilsen Wilma Lynsjberg Swindle, tidenes beste poet.

SIST SETT HER: I denne bilen ble dagens poet sist sett, men vi kan, som eneste publikasjon på denne siden av verdens pågående galskap, bringe utdrag fra hennes nye samling dikt. Se opp for kopister. Foto: Tom Stalsberg
SIST SETT HER: I denne bilen ble dagens poet sist sett, men vi kan, som eneste publikasjon på denne siden av verdens pågående galskap, bringe utdrag fra hennes nye samling dikt. Se opp for kopister. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger

Vår kjære og ukjente dommedagspoet og 55 prosent medmenneske, hun som skriver hverdagsdikt med stjernens bløte pennespiss, Wilma Lynsjberg Swindle (født Hansen med amerikansk mor, Jenna Zydeco fra New Orleans, og norsk far, Konrad fra Stange som gikk i land i 1957 der han ble sittende på en bar i utkanten av jazzbyen og hørende trompetmusikk helt til han ble bedt med hjem av Jenna Z. Dette etter en fuktig aften og ni måneder seinere kom Wilma til verden, født bak fram i baksetet av en 58-Pontiac da paret var på vei til Tucson, Arizona for å kjøpe et parti verpehøner og litt billig brennevin) er endelig ute med en ny samling samtidsdikt som allerede er forbudt i Land of the free, home of the bald.

Wilma er for tida på rømmen i United States of Germany 1936. Hun er etterlyst i 9 stater, 6 frikirker, 3 frisørsalonger og 2 barer for hasard, spotting, slåssing og for å ha tuklet med en Magnum 44 på et toalett for hvite menn som mener de eier verden.

Hun har spilt i 13 forskjellige band, vært modell og mor, stått på barrikadene med knyttet neve, spilt inn flere skrekkfilmer, sparket ut 5 ektemenn, to prester, banket opp politimenn og ble av tidsskriftet Champion of the Underdogs (1999) kåret til bakgatenes dronning sammen med Horny Harriet. Etter det vi erfarer har hun aldri besøkt Norge fordi hun mener landet består av selvopptatte døgenikter innenfor media, ulv, krimlitteratur, politikk, juss og akademia.

Wilmas nye samling heter «Why don’t U fuck off or fuck me, mister President of Nobody» utgis på kultforlaget, med base i San Francisco, Last Night Howl. Wilma snakker aldri med pressen, det vil si hun har ifølge sikre kilder ikke snakket med noen siden 1976 da hun bestilte en kopp rom på en diner i New Jersey. Men, vi har, som eneste publikasjon på denne siden av nyfascismen, fått lov til å trykke hennes dikt «Make America USA again, §§» til norsk ved Louise W. Malm:

«Løgnen følger dine faner.

Ugh. Blekansikt. D&A.

Jeg ri, rundt alle måner.

Du knulle, moder jord.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling