Måker, Malin og Brighton Rock

BRIGHTON (Dagbladet): Måkene beit seg fast i vinden, hang i verste Alfred Hitchcock-stil over Palace Pier.

Søndagen var kledd i bølger og hvit vintersol. Brighton Rock, Graham Greene, språkskole og Top Rank i 1973. Fortsatt mange steiner på stranda. Iskrem og en runde karusell. Sola. Plutselig i rute ned ved den engelske kanal. Vi, på vei hjem.

Kø og radio på motorveien inn til London, drøye halvannen time. Radiokanalvalg... Virgin.

  • Kommersiell så det holder, hørt på av unge folk (og oss) over hele storbyen. Og litt utafor, hvis været er bra. Det var det.

Virgin er som bleiegjengen PeTre, her spilles ofte kvalitetsmusikk. På engelsk.

Virgin radio veit at musikk er bra stoff, musikk uten preik under vignetten «Ti gode låter på rad». De eldre unge har ikke peiling på sånt, stå på, PeTre.

I bilen er det «on the road»-hygge.

Ti låter på rad, en grønn Mini svinger inn til venstre mot Reading. Bruce Spring-steen og vi holder 120 km/t. Køen er borte. Godt humør. Mitt skip er lastet med, og ny musikk - «Sitting Down Here», som har debutert med en sjetteplass.

  • Virgin har ingen liste denne dagen, men de spiller hyppig singler de mener fortjener å bli spredt ut. Til folket. Nå norsk på engelsk.

«Dette var den norske Lene Malin, hun er 19 år og kommer fra nord i Norge,» sier stemmen og setter på Manic Street Preachers. Lene mellom Bruce og prestene.

Vi girer ned, ruser forbi en Volvo og så en Ford. Legger oss i fil to av fire, blålys bak. Full fart. Ikke oss denne gangen.

  • For to uker siden så vi også en politibil i vill fart. Oppover mot Leeds en tidlig morgen. En Yorkshire-kanal med musikk og trafikk. Først Bruce Springsteen «Streets Of Philadelphia» og så «Sitting Down Here». Siste låt presentert som: den unge norske artisten Lena Martin, søstera til Ricky?

Navnet ble rettet opp ved neste avspilling.

  • Og så over til Virgin radio igjen. Kanskje ikke så snålt de spiller Lene, skiva utgis jo på plateselskapet med samme navn.

Tips til Malin. Skal du til Storbritannia med det første, for å feie rundt på øya, ikke ta Virgins tog. De er aldri i rute. Uansett om du sier «Sitting Down Here» - please?