Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Måkeskitt på jakka starter alt

Aksel Hennie og Ane Dahl Torp svarer deg.

(Dagbladet.no): Fredag er det premiere på «Lønsj» - en ny norsk film som må tåle et formidabelt forventningspress til tross for at den er laget av en debutant.

Regissør Eva Sørhaug har til gjengjeld samlet et ekstremt lag av velkjente norske skuespillere - Nicolai Cleve Broch, Pia Tjelta, Bjørn Floberg, Anneke von der Lippe, Aksel Hennie og Ane Dahl Torp, for å nevne noen.

De to sistnevnte kommer til Dagbladet.no for å svare på spørsmål onsdag.

Ville unngå klisjeer

Hennie spiller Christer, som en dag får måkeskitt på jakka. Han går over til nabobygården for å vaske den, men da han kommer på at han har penger i lommene forsøker han å dra ut ledningen til vaskemaskinen. Dermed går strømmen.

Og det er starten på en handlingsrekke som får konsekvenser for mange liv.

Da Dagbladet besøkte filmsettet sommeren i fjor, var Hennie opptatt av å unngå klisjeer når han skulle tolke karakteren Christer - en relativt feminin og outrert homse.

- Men jeg kan ikke sensurere meg selv og tenke på alt jeg ikke skal gjøre når jeg spiller. Dessuten er klisjeer ofte sanne. Å si «Jeg elsker deg» på film er en klisjé, men det betyr ikke at man skal unngå å portrettere mennesker som elsker hverandre, sa Hennie.

Innadvendt Ane

Ane Dahl Torp spiller karakteren Leni, som ikke har vært utenfor stuedøra siden hun var liten.

- Folk synes vi er så forskjellige. «Ane er jo så utadvendt og spiller alltid narkoman», sier de, mens Leni ikke har vært på fest i hele sitt liv. Men det er fullt mulig å forstå henne, sa Torp på arrangementet Blått Lerret like før jul.

Hun har varslet en pause fra filmlerretet og teaterscenen etter «Lønsj» for å ha litt fri.

Hennie dukker derimot opp i flere andre roller i løpet av året - blant annet som Engelen Gabriel i filmatiseringen av «I et speil i en gåte».

Dessuten skal han portrettere Max Manus i en film som kommer til neste år.

NY TYPE ROLLE: Aksel Hennie spiller den feminine og outrerte Christer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media