Måkeskitt på jakka starter alt

Aksel Hennie og Ane Dahl Torp svarer deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fredag er det premiere på «Lønsj» - en ny norsk film som må tåle et formidabelt forventningspress til tross for at den er laget av en debutant.

Regissør Eva Sørhaug har til gjengjeld samlet et ekstremt lag av velkjente norske skuespillere - Nicolai Cleve Broch, Pia Tjelta, Bjørn Floberg, Anneke von der Lippe, Aksel Hennie og Ane Dahl Torp, for å nevne noen.

De to sistnevnte kommer til Dagbladet.no for å svare på spørsmål onsdag.

Ville unngå klisjeer

Hennie spiller Christer, som en dag får måkeskitt på jakka. Han går over til nabobygården for å vaske den, men da han kommer på at han har penger i lommene forsøker han å dra ut ledningen til vaskemaskinen. Dermed går strømmen.

Og det er starten på en handlingsrekke som får konsekvenser for mange liv.

Da Dagbladet besøkte filmsettet sommeren i fjor, var Hennie opptatt av å unngå klisjeer når han skulle tolke karakteren Christer - en relativt feminin og outrert homse.

- Men jeg kan ikke sensurere meg selv og tenke på alt jeg ikke skal gjøre når jeg spiller. Dessuten er klisjeer ofte sanne. Å si «Jeg elsker deg» på film er en klisjé, men det betyr ikke at man skal unngå å portrettere mennesker som elsker hverandre, sa Hennie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer