- Makt-arroganse!

Ap's ferske kandidat som byrådsleder i Oslo, Rune Gerhardsen, hudfletter kulturbyråd Kjell Veivåg (V) og privatiseringsplanene for Oslo Kinematografer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er maktarroganse, sier Gerhardsen og mener Veivåg like godt kunne satt pappstativer inn i det nye kinostyret.

- Dette er virkelig noe av det mest bedrøvelige som har skjedd i Oslo på riktig lang tid, sier Rune Gerhardsen.

Han har knapt rukket å bli lansert som Ap's nye comebackkandidat til vervet som byrådsleder ved lokalvalget i Oslo i 2003, før han kaster seg inn i debatten om nedsalget av aksjer i Oslo Kinematografer.

Gerhardsen er kraftig provosert over det sittende byrådets måte å opptre på. Kjell Veivåg sparket styret i Oslo Kinematografer tidligere denne uka. Striden står om hvor mye av bedriften som skal havne på private hender. Gerhardsen er redd toget er gått. Skulle han noen gang bli byrådsleder igjen, finnes det sannsynligvis ikke noe kommunalt kinoselskap i Oslo. Det vil være solgt.

Kaniner i styret

- Med mindre noen tar til vettet og begynner å interessere seg for borgerne i byen, ser det dårlig ut. Først overlater byrådet behandlingen til kinostyret. Så er det misfornøyd med vedtaket og feier styret av banen for å sette inn sine egne kaniner. Da trenger man jo ikke noe styre. Man kan like godt skjære til noen gode pappstativer. Dette er en form for maktarroganse som ikke hører noe sted hjemme, sier Gerhardsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer