Makt i Hollywood

Studiosjefene har mest makt i Hollywood. Tom Hanks, som den første skuespilleren på lista, dukker først opp på 11 plass.

I filmmagasinet Premieres årlige maktliste, ligger en nykommer på førsteplass. Sammenslåingen av AOL og Warners sendte Gerald Levin rett opp på førsteplass på Hollywoods maktliste. Sumner Redstone, som er leder for Viacom, verdens tredje største mediekonglomerat, ligger på andre plass. Regissør og produsent Steven Spielberg finner vi på femte plass.

Internett er det nye store satsningsområdet og den uavhegige filmproduksjonen driver prisene nedover. Som resultat ser man at makten beveger seg bort fra aldrende skuespillere og deres agenter og tilbake i mega-studioenes klør, skriver Premiere.

Julia, eneste kvinne på topp 20

Det er få skuespillere i makteliten. Den som sitter best i det i så måte er Tom Hanks, første skuespiller på 11 plass. Vi må helt ned på plass 20 for å finne den første kvinnen på listen. Roberts er en av de få kvinnene I Hollywood som omtrent har sikret box office suksess uansett film.

MAKT: Gerald Levin er Hollywoods mektigste mann