Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maktmisbruk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MARIANNE ANTONSEN er en kvinne med makt i norsk musikkliv. Det er ikke noe negativt at hun hungrer etter innflytelse, men jeg undrer meg sterkt over enkelte av hennes valg. 34-åringen startet karrieren som artist, i bl a Just For Fun og Queen Bees. De siste årene har hun ledet musikerorganisasjonen Gramart, og gjenreist tillitten etter økonomisk rot og rettssaker.

I TILLEGG TIL å være musikkbyråkrat og artist, er Marianne Antonsen politiker med ambisjoner. En medlemsavstemming i Østfold Arbeiderparti viste at hun er blant de mest populære i fylket og flertellet ville ha henne på stortinget. Nominasjonskomiteen ga henne en sjetteplass på Østfold Arbeiderparts stortingsliste. I går var hun en av partiets 1. maihovedtalere, og inntok talerstolen i Rakkestad. Jeg antar at hun ikke snakket om hvorfor hun dolker sitt eget fylke i ryggen i spørsmålet om lokaliseringen av Norsk Rockmuseum. Halden har bred politisk støtte for et museum, men østfoldpolitikeren med en kulturministerpost i magen sier et ubegrunnet nei.

DET KAN IKKE kalles lojalt politisk håndverk. Så sant ikke lojaliteten ligger andre steder. Hos Trond Giske, for eksempel, som lenge har flagget Trøndelags-alternativet. Arbeiderpartiets Trond Giske har i denne saken vært like synlig for Trondheim/Namsos som han er på den røde løperen på vei til premierefester med kulturfiffen. Takket være politisk støtte, er Trondheim og det meget urbane knytepunktet Namsos blitt anbefalt av ABM Utvikling (Statens senter for arkiv, bibliotek og museum) til å huse et planlagt nasjonalt rockmuseum.

MUSIKERORGANISASJONEN Gramart ønsker også et rockmuseum i Trøndelag. Arkitekten bak dette utspillet er Sæmund Fiskvik, en edderkopp som trekker i tråder og spinner nett. Den desperate lanseringen av Poperaen på Vestbanen, som ikke ble tatt som seriøst av ABM Utvikling - var et motforslag til Svein Bjørges velfunderte museumsplaner på Schous Plass. Gramart-sjef Antonsen synes å være blant dem som sitter i Fiskviks klebrige nett. Hvorfor skal Gramart flagge noen lokaliseringssak? Gramart burde støttet museumsideen, ikke lokaliseringen. Just for fun...

Hele Norges coronakart