Malala blir tegneseriefigur i norsk serie

- Jeg vet ikke om Malala har sett figuren selv, sier serieskaperen Yohannes.

MALALA  SUPERHELT: Malala Yousafzai møter superhelten «The Urban Legend», alias lærer Malcolm T. Madiba (til høyre). Foto: Josef Yohannes / 20th Century Fox og Fox Searchlight
MALALA SUPERHELT: Malala Yousafzai møter superhelten «The Urban Legend», alias lærer Malcolm T. Madiba (til høyre). Foto: Josef Yohannes / 20th Century Fox og Fox Searchlight Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ett barn, en lærer, en blyant og en bok kan forandre verden, sier Malalas snakkeboble i kjent stil i tegneserien som skal lære barn og unge om fredsprisvinneren.

Malala Yousafzai mottok Nobels fredspris i 2014, som den yngste i historien noensinne, for sin innsats for jenters rett til utdanning. Tegneserien kommer samtidig med premieren på dokumentarfilmen «He named me Malala», som har premiere 11. desember, dagen etter årets fredsprisutdeling.

Den norske Josef Yohannes (34) med bakgrunn fra Eritrea, har fått internasjonal oppmerksomhet for sin tegneseriehelt Urban Legend, kalt den første norske superhelten.

- «The Urban Legend» heter Malcolm T. Madiba og er egentlig skolelærer. Han står opp for de svake i samfunnet, og har blant annet vært i USAs største avis, forklarer Yohannes til Dagbladet.

Den amerkanske avisa USA Today har publisert striper og omtalt tegneseriehelten Malcolm alias «Urban Legend». Den svarte superhelten har også blitt brukt som ambassadør for Nelson Mandela og har informert om smitteforebygging og ebola.

Det var på bakgrunn av dette at 20th Century Fox Searchlighet tok kontakt med Yohannes da de skulle lage lærematriell i forbindelse med dokumantarfilmen om nobelprisvinner Malala, som har premiere denne uka.

HAR SAMARBEIDET MED BHATTI:   Tegneserieskaper Josef Yohannes (til høyre) har tidligere samarbeidet med artist Omer Bhatti om den andre utgaven av «The Urban Legend». Foto: Stig Ark
HAR SAMARBEIDET MED BHATTI: Tegneserieskaper Josef Yohannes (til høyre) har tidligere samarbeidet med artist Omer Bhatti om den andre utgaven av «The Urban Legend». Foto: Stig Ark Vis mer

- Vi ønsket å gjøre noe annerledes ved lanseringen av «He Named Me Malala». Stripen Josef har laget har overgått alle forventninger, og håpet er [...] at den bidrar til å spre oppmerksomhet rundt verdiene Malala Yousafzai og The Urban Legend står for, sier Tore Fredrik Dreyer, Managing Director i Fox Norge i en pressemelding.

På spørsmål om hvorvidt Mala selv er fornøyd med tegneserieversjonen av seg selv, svarer Yohannes:

- Jeg vet ikke om Malala har sett figuren selv, sier serieskaperen Yohannes om stripa som blir skolepensum sammen med Malala-filmen i Norge til neste år.

Seriehelten lever i tillegg sitt eget liv fra før som og skaperen av serien har hatt stor suksess med salget.

- Første opplag er utsolgt, og andre opplag er ute nå. Sesong 2 kommer i bokform til våren, forteller serieskaperen til Dagbladet.

Serien har vært introdusert for amerikanerne og Japan står for for tur, opplyser serieskaperen på sin Instagramprofil.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer