Malala blir tegneseriefigur i norsk serie

- Jeg vet ikke om Malala har sett figuren selv, sier serieskaperen Yohannes.

MALALA  SUPERHELT: Malala Yousafzai møter superhelten «The Urban Legend», alias lærer Malcolm T. Madiba (til høyre). Foto: Josef Yohannes / 20th Century Fox og Fox Searchlight
MALALA SUPERHELT: Malala Yousafzai møter superhelten «The Urban Legend», alias lærer Malcolm T. Madiba (til høyre). Foto: Josef Yohannes / 20th Century Fox og Fox Searchlight Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ett barn, en lærer, en blyant og en bok kan forandre verden, sier Malalas snakkeboble i kjent stil i tegneserien som skal lære barn og unge om fredsprisvinneren.

Malala Yousafzai mottok Nobels fredspris i 2014, som den yngste i historien noensinne, for sin innsats for jenters rett til utdanning. Tegneserien kommer samtidig med premieren på dokumentarfilmen «He named me Malala», som har premiere 11. desember, dagen etter årets fredsprisutdeling.

Den norske Josef Yohannes (34) med bakgrunn fra Eritrea, har fått internasjonal oppmerksomhet for sin tegneseriehelt Urban Legend, kalt den første norske superhelten.

- «The Urban Legend» heter Malcolm T. Madiba og er egentlig skolelærer. Han står opp for de svake i samfunnet, og har blant annet vært i USAs største avis, forklarer Yohannes til Dagbladet.Den amerkanske avisa USA Today har publisert striper og omtalt tegneseriehelten Malcolm alias «Urban Legend». Den svarte superhelten har også blitt brukt som ambassadør for Nelson Mandela og har informert om smitteforebygging og ebola.

Det var på bakgrunn av dette at 20th Century Fox Searchlighet tok kontakt med Yohannes da de skulle lage lærematriell i forbindelse med dokumantarfilmen om nobelprisvinner Malala, som har premiere denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer